PPD Zagreb nije uspio iznenaditi Veszprem u gostima. Na vratima europskog doprvaka stajao je hrvatski reprezentativni vratar Mirko Alilović.

Osvrnuo se Mirko na na svoje (ne)igranje za nacionalnu vrstu nakon kritika kojima je bio izvrgnut na EP-u.

- O dvoboju s PPD Zagrebom rekao je: Bila je očekivano teška utakmica. Otkad smo se skupili poslije zimske stanke ne igramo baš blistavo, kao kroz cijelu sezonu, imamo dosta ozljeda, dosta svježih povratnika. Na kraju je dobro ispalo. U prvom poluvremenu bili smo stvarno uvjerljivi, poveli smo 11:4, mogli smo sve riješiti tada, ali nismo. Zagreb je borbena momčad, karakterna, za njih nema izgubljene lopte. Mi smo ih vratili u drugom poluvremenu, izgubili smo nekoliko lopti i na kraju je zadnjih 15 minuta bio egal, utakmica je mogla lako otići na njihovu stranu, srećom nije, smatra Alilović, dodavši: Nije Zagreb slučajno dobio Kiel kući, namučili i nas i PSG, imaju tu jednu borbenost, karizmu, kad Zagreb dolazi nitko ne očekuje pobjedu od 10 razlike.

Osvrnuo se potom na Europsko prvenstvo i svoju budućnost u reprezentaciji.

- Ostavit ću tu temu za kasnije, moram prvo popričati s nekoliko ljudi, sve će se znati na vrijeme. Još uvijek mi je teško, psihološki osjećam posljedice tog velikog upitnika nada mnom koji se stvorio nakon prve utakmice. Deset godina gradim karijeru vani, krvarim vani, stvaram svoje ime i prezime, da bi se nakon jedne utakmice dovelo u pitanje sve što sam napravio u tih 10 godina. Popričat ću s izbornikom, s još nekim ljudima, vidjet ćemo što će biti, kaže Alilović za HRT.