U Bosni i Hercegovini jutros je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u istočnim područjima registrirana je i kiša.

Nešto manje oblačnosti i sunčanije je na jugu i jugozapadu.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 9 stupnjeva, Ivan-sedlo 12, Bihać i Sokolac 13, Livno 14, Bugojno, Sarajevo i Srebrenica 15, Banja Luka, Prijedor i Sanski Most 16, Bijeljina, Gradačac, Grude, Zenica i Zvornik 17, Doboj i Tuzla 18, Mostar 19, Trebinje 20 i Neum 21.
 
Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 935 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.
 
U BiH danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Prijepodne lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, jugozapadnim i istočnim područjima Bosne, a od sredine dana prema večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu zemlje. Postoje uvjeti i za pojavu grada.
 
Vjetar će biti slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.
 
U Sarajevu će danas biti umjereno, a poslijepodne pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Tokom dana bit će s kišom i pljuskovima. Najviša dnevna temperatura oko 21 stupanj, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.