Nakon što su već prije osigurali prvo mjesto u skupini, hrvatski rukometaši danas će protiv Bosne i Hercegovine odraditi posljednji dvoboj u skupini B Svjetskog prvenstva u Kataru.

Iako utakmica nema rezultatsku važnost, hrvatski izbornik Slavko Goluža traži ozbiljan pristup: Trebamo ući s velikim poštovanjem prema protivniku, ali i s mislima na sebe i na zadatke koje moramo odraditi. Tražim maksimalnu ozbiljnost bez obzira tko igrao i koliko. Tražim trku i agresivnost, jer to moramo popraviti.

Zanimljiv detalj uoči ovog susreta koji je zaintersirao i svjetske medije su braća Karačić. Igor Karačić novost je u hrvatskoj vrsti na velikim natjecanjima i do sada se u Kataru pokazao u doborm svjetlu, dok njegov brat Ivan igra za zastavu BiH-a.

Sutra će svatko tko izađe na teren dati sve od sebe, jer igramo za svoju državu i nema popuštanja. Svako opuštanje dovodi do izbacivanja iz ritma, a to samo sebi ne smijemo dozvoliti. Najvažnije je da utakmica prođe bez ozljeda i da svi igrači koji dobiju priliku to iskoriste na pravi način, najavio je Karačić.

Prema svemu sudeći Goluža će odmarati najvažnije igrače.  Susret počinje u 17 sati.

HRT