Pred mostarskim boksačem Damiro Beljom jedan je od najvažnijih mečeva u karijeri. Beljo će u Berlinu 06. ožujka boksati za prvaka Europe, Azije i Pacifika u WBC verziji. Protivnik će mu biti Nijemac Maik Kurzweil.

- Obojica smo dobili veliku priliku boksati za prvaka Europe, Azije i Pacifika i WBC verziji. Tko osvoji pojas bit će među 15 najboljih boksača u najjačoj verziji. Ako ostvarim pobjedu imao bih sve reference da se borim prvaka svijeta. U WBC verziji trenutačno je prvak Gregory Drozd s kojim sam sparirao u Moskvi - istaknuo je Beljo za Prvi. tv i dodao:

- Dati ću sve od sebe da pobijedim i pojas donesem u Mostar. Kada uzmem pojas neću ga ispuštati iz ruku. Naslov u WBF kategoriji neću braniti, jer mi je on samo bio odskočna daska da napadnem jedan od četiri najjača pojasa.

35-godišnji Nijemac u dosadašnjih 18 borbi ostvario je 14 pobjeda i 4 poraza. - Na početku profesionalne karijere imao je četiri poraza, a sada je u nizu od 14 pobjeda nokautom. 11 pobjeda nokautom ostvario je već u prvoj rundi. Promatrao sam borbe protivnika i on furiozno ulazi u mečeve, te je najopasniji u prvim rundama. Morat ću ovaj meč odraditi taktički, jer je ulog uistinu velik. Što meč bude više odmicao prednost će biti na mojoj strani i vjerujem da uz malo sportske sreće mogu do pobjede - kazao je Beljo.
 

Mostarski boksač već mjesec i pol se intenzivno priprema za meč u Berlinu. Na boksačkim treninzima s njima radi Damir Miletić, dok je za kondiciju zadužen Damir Zubac. - Zahvaljujem svojim sparing partnerima Adrianu Kneževiću, Goranu Staniću i Tomislavu Karačiću koji su mi hrabro sparirali. Također, i momcima iz BK Ljubuški koje trenira Mirko Jerković. Maksimalno sam spreman za meč i jedva čekam izlazak u ring - poručio je Beljo.

Ovaj put na boksačkoj reviji u Berlinu neće nastupiti Beljin kum Boris Bošnjak. On zbog političke karijere nije imao dovoljno vremena pripremiti se za meč. Beljo ovaj meč posvećuje svojim prijateljima Vladi Čuljku i Ivanu Ićku Knezoviću koji su mu velika potpora u profesionalnoj karijeri. U organizaciji meča i troškovima pomogli su i predsjednik Vlade HNŽ-a Denis Lasić, gradonačelnik Ljubo Bešlić, SIK, Euroherc, Antonio Commerce, Inel-Med, kladionica Millennium, Maraschino i ostali. Borbu između Damira Belje i Maika Kurzweila 6. ožujka izravno će prenosit Eurosport.

prvi.tv