Bh. profesionalni boksač Damir Beljo 5. rujna u Mostaru ili Širokom Brijegu branit će naslov europskog prvaka po WBO verziji protiv iskusnog protivnika Nurija Seferija s Kosova, koji živi u Švicarskoj, a u slučaju nove pobjede Belji će se pružiti šansa za napad na svjetski naslov.

"Ako Damir obrani titulu, tako mu je obećano, dobit će šansu za svjetski naslov i to protiv Marca Hucka (Muamera Hukića). To bi se trebalo dogoditi do kraja godine. Marco Huck će se u kolovozu boriti u Americi. Ukoliko pobijedi, te ako Damir pobijedi Seferija, onda će se njih dvojica boriti za svjetsku titulu", izjavio je Ivan Dijaković, vlasnik uglednog kluba borilačkih vještina "University of Fighting".

Dijaković, zajedno s boksačkim menadžerom i promotorom Erolom Ceylanom, koji je ujedno i menadžer Nurija Seferija, radi na organizaciji meča Beljo – Seferija, a koji bi, kako najavljuju organizatori, trebao biti vrhunski boksački spektakl kakav do sada nije viđen u BiH.

Beljo kaže kako meč protiv Seferija neće biti nimalo lak, a najveći mu je problem što je do sada u svim svojim nastupima najduže boksao sedam rundi.

"Meč u rujnu bit će u 12 rundi. To su velika psihološka opterećenja. Riječ je o vrlo opasnom protivniku. Nuri Seferi ima nadimak bijeli Tyson – nitko ga nije uspio pomjeriti s mjesta. Ima iskustva boksanja mečeva od 12 rundi, pet puta je bio prvak Europe. Izabrao sam teži put, da odmah boksam s njim, a mogao sam dva-tri puta braniti titulu protiv manje kvalitetnih boksača", ističe Beljo.

Po njegovim riječima, titula prvaka svijeta mu je dječački san i sada mu se pruža prilika ostvariti taj san.

"Ništa mi nije došlo preko noći. Išao sam korak po korak. Vjerovao sam u sebe, ali i trenere. Za moju karijeru najzaslužniji su moji treneri Dalibor Miletić i Damir Zubac. Oni su me iz ovakvih uvjeta doveli do toga da sam europski prvak. To ne bih uspio bez njih. Sanjam o meču za najboljeg na svijetu. Još samo jedna stanica je ostala, a to je ovaj meč u rujnu sa Seferijem. Da sam imao bolje uvjete i da sam imao pravu podršku već bih bio prvak svijeta", uvjeren je Beljo.

U svom posljednjem nastupu 31-godišnji bh. boksač u ožujku ove godine osvojio je naslov prvaka Europe, Azije i Pacifika po WBC verziji i naslov prvaka Europe po WBO verziji pobijedivši Nijemca Maika Kurzweila.

Beljo u profesionalnoj karijeri ima 20 borbi i isto toliko pobjeda.

(Fena)