''SDA je dala jaka obećanja, koja ima namjeru ispuniti, te mora imati alate, odnosno ministarstva putem kojih može da ostvari svoj program'', rekao je zamjenik predsjednika SDA i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović novinarima uoči sjednice Glavnog odbora Stranke demokratske akcije, koja je počela danas u Sarajevu.

Izetbegović je najavio kako bi sljedećeg tjedna trebali početi ''ozbiljni razgovori izaslanstva stranaka''.

''Nadam se da stvari možemo završiti za nekoliko dana, ali ne jamčim. To može potrajati nanovo jer ima prejakih zahtjeva'', rekao je i dodao kako bi se u ponedjeljak trebao sastati sa Željkom Komšićem, predsjednikom Demokratske fronte, i Denisom Zvizdićem, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, te da bi SDA u ponedjeljak trebala imati konačno rješenje za premijera Kantona Sarajevo.

Ono u što je siguran jeste da ''ma koliko to trajalo SDA neće izgubiti za pregovaračkim stolom ono što je dobila na izborima''.

Izetbegović je rekao kako ''svi traže jača ministarstva i više nego što im pripada'' te da je vrlo teško složiti sve zbog ustavnih i zakonskih rješenja.

''Ako bismo ubrzo završili ovu finalnu fazu do kraja veljače, onda to i nije loš rezultat. Ide se sporo, ali temeljito i SDA je zadovoljna s ovim što je do sada urađeno'', rekao je Izetbegović.

bljesak.info