Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragan Čović kazao je danas novinarima, nakon sjednice Predsjedništva BiH, da će sljedeći tjedan biti formirano Vijeće ministara BiH i Vlada Federacije BiH.

''Sljedeće dane iskoristit ćemo za komunikaciju unutar mogućih različitih pogleda na parlamentarnu većinu, a cilj nam je da u ponedjeljak imamo jasan stav i da krenemo u implementaciju struktura vlasti'', rekao je Čović.

Podsjetio je da je njegov jedini partner Stranka demokratske akcije (SDA) te da je njihov stav da HDZ-u u Vladi FBiH pripadne šest ministarskih mjesta, među kojima mora biti i Ministarstvo finacija FBiH.

''Kompromis bi se mogao tražiti u nekim drugim resorima, ali ne i u tom ministarstvu, jer ako bošnjačkoj strani pripadnu mjesta predsjednika vlada na državnom i federalnoj razini, onda se mora uspostaviti određena infrastruktura'', objasnio je Čović.

Također je naglasio da je politička situacija u BiH preozbiljna te da HDZ ima odgovornost, jer je apsolutni pobjednik unutar svog naroda.

Fena / Bljesak