G.M. iz Cavtata (Hrvatska) prijavio je u ponedjeljak PP Čitluk da su mu nepoznate osobe u mjestu D.V. Ograđenik posjekle vinograd sa oko 950 nasada vinove loze.

Izvršen je očevid, a o svemu je upoznata krim. policija te su poduzete potrebne mjere, priopćio je MUP HNŽ-a na svojim internetskim stranicama.

Istog dana, na parking prostoru, u blizini stadiona HŠK Zrinjski u Mostaru inspektori Sektora krim. policije - Odjela za posebne namjene lišili su slobode S.S. (1989.) iz Mostara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Od S.S su izuzete dvije identične kutije od fotografskog filma sa sadržajem nepoznate zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Zaton, kod Bune teške ozljede zadobila je M.P. (1979.) dok su lakše ozljeđeni S.P. (1951.), B.P. (2014.) i A.P. (2016.).

U prometnoj nezgodi su sudjelovali K.T. (1994.) iz Mostara s vozilom marke Ford Focus i O.P. (1976.) iz Ljubuškog s vozilom marke Fiat Brava.

U protekla 24 sata iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano je šest prijava.

Tijekom istog razdoblja iz oblasti javnog reda i mira registrirana su dva prekršaja, a iz oblasti sigurnosti prometa pet prometnih nezgoda, navodi se u priopćenju.