Remi hrvatske reprezentacije na Maksimiru protiv Turske (1:1) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo uvelike je razočarao navijače, ali i bivšeg izbornika Vatrenih, Ćiru Blaževića.

Trener svih trenera nije toliko razočaran rezultatom koliko izbornikom Antom Čačićem kojeg smatra isključivim krivcem za podbačaj na Maksimiru.

"Dogodilo se ono čega sam se i pribojavao. Nije naša reprezentacija pobijedila Tursku (1-1) iako je u tom dvoboju bila apsolutni favorit. Time nije pokazala autoritet protiv suparnika kojeg je prije nepuna dva mjeseca nadigrala i rastavila na mehaničke dijelove. I dalje odgovorno tvrdim, imamo sjajnu momčad koja je loša vođena. I bez krzmanja zaključujem: Čačiću, pa ti si opet pogriješio", govori Ćiro na svojoj službenoj stranici.

Dotaknuo se Ćiro i Marija Mandžukića koji u posljednje vrijeme ne pruža nogomet na koji smo svi navikli.

"Favorit si, znaš da si bolji, imaš takvu sjajnu generaciju i dolazi ti Turska, momčad koja je pomlađena i neuigrana. Pa, logika ti nalaže da igraš s dva napadača, a ne s neraspoloženim Mandžukićem koji sam kao duh čeka loptu koja ne dolazi. To me strašno rasrdilo, pa većina modernih, najjačih momčadi igra s napadačima u paru, s dvije "špice", jedna može biti malo povučena, ali ove finte s tri vezna igrača iza jedinog napadača – očito ne prolazi."

Nakon utakmice Čačić je govorio o nesreći i gredama koje su zaustavile Vatrene na putu do tri boda.

"Istina, imala je Hrvatska šanse, pa će netko reći da Čačić nije imao sreće. Pa, da je o sreći riječ koliko je Čačić ima već bi odavno bio svjetski prvak. Ne, nije riječ o sreći nego o nesposobnosti i neznanju. Išao bih i žešće, pa mi smo se kompromitirali. Taj čovjek ne zaslužuje reprezentaciju i sada je to i više nego očito. S ovakvim igračima da ne možeš dati gol iz igre, meni je to nezamislivo. Još uvijek vjerujem da će se danas-sutra pronaći snaga i želja da se reprezentacije domogne netko tko zna posao."