Pojedine vrste cigareta od početka ovog mjeseca u BiH su poskupjele za deset feninga po kutiji, a novi udar na džep pušača uslijedit će idućeg mjeseca.

Pušači od početka rujna za deset feninga više po kutiji plaćaju pet vrsta cigareta "Eva" Fabrike duhana Banja Luka. Tako se cigarete "Eva Secret Hi Beautifu l" i "Eva Secret Salut Cherie" umjesto za 4,30 sada prodaju za 4,40 KM, dok je nova cijena "Eva Slims Blue", "Eva Slims Yellow" i "Eva Slims One" 4,30 KM.

Val poskupljenja cigareta u BiH

"Fabrika duhana Banja Luka je još 29. srpnja prijavila nove maloprodajne cijene za ove vrste cigareta", kazali su u Upravi za neizravno oporezivanje (UNO) BiH, piše Glas Srpske.

Naglašavaju da je kompanija "Imperial Tabacco BH" iz Sarajeva 30. kolovoza prijavila nove maloprodajne cijene za dvije vrste cigareta "West", koje će važiti od 1. listopada.

"Nova cijena kutije cigareta "West Red" i "West Silver" biće četiri marke umjesto dosadašnjih 3,90", naveli su u UNO.

Val poskupljenja cigareta u BiH traje od 1. travnja, kada je porasla cijena pet proizvoda "Tvornice duvana Rovinj" u prosjeku za deset do 20 feninga po kutiji. Takođe kompanija "Filip Moris BH" iz Sarajeva je 17. srpnja prijavila nove maloprodajne cijene za dvije vrste cigareta "marlboro", koje su poskupjele za 20 feninga po kutiji i sada koštaju 5,20 KM.

Porezni obveznici i druge osobe koje se bave prometom cigareta i duhana dužni su da mjesec prije podizanja cijena obavijeste UNO o novim cjenovnicima.
Nove vrste cigareta na tržištu

U Upravi za neizravno oporezivanje BiH s u istakli da će se uskoro na tržištu BiH naći nove vrste cigareta.

"Iz kompanije "TDR" d.o.o. Sarajevo su nam prijavili plasiranje novih vrsta duhanskih proizvoda na tržištu BiH i to "Dunhill Blonde Blend", "Dunhill Master Blend", "Dunhill Distinct Blend", "Dunhill Slims Gold" i "Dunhill Slims Silver" koje će biti prodavane po 4,50 KM. Na tržištu će plasirati i "Walter Wolf White Icon Demi" i "Walter Wolf Bleck Icon Demi" po cijeni od četiri KM, kao i "Walter Wolf Premium Gold" i "Walter Wolf Premium Silver" koji će koštati 4,50 KM", rekli su u UNO.

Nove cijene cigareta od rujna

"Eva Secret Hi Beautifu l" - 4,40 KM

"Eva Secret Salut Cherie" - 4,40 KM

"Eva Slims Blue"- 4.30 KM

"Eva Slims Yellow" - 4,30 KM

"Eva Slims One"- 4,30 KM
Nove cijene cigareta od 1. listopada

"West Red" 4 KM

"West Silver"- 4 KM