Nogometni klub Chelsea na sve moguće načine želi zadržati svog najboljeg igrača Belgijanca Edena Hazarda. Stoga su mu "plavci" ponudili novi ugovor prema kojem bi imao tjednu plaću od 300.000 funti (oko 340.000 eura), navode britanski mediji, prenosi Anadolija.

Uz Roberta Leawandowskog, napadača Bayerna i Thibauta Courtoisu, golmana Chelseaja, Hazard se spominje kao velika želja Real Madrida u nadolazećem ljetnom prelaznom roku. No, klub sa Stamford Bridga želi zadržati i vratara i ofanzivnog veznjaka, koji su ključni igrači tima. Hazard ima važeći ugovor s Chelseajem koji traje do ljeta 2020. godine. Njegova vrijednost procijenjena je na oko 200 milijuna funti (oko 227 milijuna eura), ali ga Roman Abramovich kani zadržati tako što će mu ponuditi novi mnogo izdašniji ugovor. Navodno, 27-godišnjem veznjaku ponuđena je plaća od 300.000 funti tjedno plus bonusi.

Hazard je u Chelsea stigao 2012. godine iz francuskog Lillea, gdje je počeo profesionalnu karijeru. Za "plavce" je odigao 286 natjecateljskih utakmica i postigao 87 golova. U dresu Belgije nastupio je 82 puta uz 21 pogodak.