Šećer je prirodni izvor glikolne kiseline pa lako prodire u slojeve kože. Stimulira regeneraciju stanica kože i pomaže zadržati zdravi udio masnoća. Osim toga, granule šećera blage su za kožu, potiču proizvodnju kolagena i hrane kožu. Baš zbog toga, danas vam donosimo 4 načina na koji šećer možete iskoristiti kako biste spriječili kožu da se masti. Prije korištenja svakoga od sljedećih recepata, svakako očistite kožu na uobičajeni način.

1. Šećer i med
Med je prirodni antioksidans koji će upiti višak masnoće.
Pomiješajte 1 žlicu šećera i 1 žlicu meda pa mješavinom 2-3 minute lagano trljajte kožu lica. Operite lice mlakom vodom, a masku koristite 2 puta tjedno.

2. Šećer i rajčica
Rajčica sadrži sastojke koji otvaraju pore i odstranjuju višak masnoće, a pritom je bogata vitaminima A i C koji hrane kožu.
Iscjedite sok iz manje zrele rajčice i dodajte 2 žlice šećera pa nježno trljajte u kožu do 3 minute. Lice isperite hladnom vodom, a masku koristite 2 puta tjedno.

3. Šećer i jaje
Bjelanjak pomaže zatvoriti otvorene pore koje se često zapune masnoćom.
Odvojite bjelanjak od žumanjka pa u bjelanjak dodajte dvije žlice šećera, dobro promiješajte, nanesite na lice i masirajte pet minuta. Isperite mlakom vodom i koristite masku 2 puta tjedno.

4. Šećer i banana
Banana sadrži vitamine A, B i E, kalij i slične sastojke koji hidratiziraju koži.
Zgnječite bananu i dodajte joj 2 žlice šećera pa nanesite na kožu i pustite da odstoji 5 minuta. Masku koristite svaka 3 dana.