Lino Červar nije bio zadovoljan suđenjem u dvoboju protiv Bjelorusije, a uoči ključne utakmice protiv Norveške nije zvučao pretjerano optimistično…

Hrvatska je u vrlo dramatičnoj utakmici golovima tek u posljednjoj minuti svladala Bjelorusiju 25:23 i tako ostala u igri za plasman u polufinale, ali i pokazala dodatne slabosti uoči utakmica u kojima više nema pravo na pogreške.

Nakon susreta izbornik se bavio sucima, ali i izgledima naših da izbore polufinale.

“Čini mi se kao da igramo u gostima po kriterijima suđenja. Radi se cirkus, možda sam krivo vidio, ali takav imam dojam,”izjavio je Lino Červar nakon susreta za RTL pa dodao:”‘Bila bi šteta da nismo uspjeli jer smo apsolutno zaslužili pobjedu nakon što smo izgubili od Švedske. Jako je teško bilo igrati ovu utakmicu, morao sam puno razgovarati s igračima i stvarno su dali sve od sebe i zato – čestitke njima. Nisu klonuli duhom, a borili smo se stvarno protiv svega. Danas je naša obrana bila mnogo čvršća, bila je homogenija, gušća. Protivnik je jako dugo napadao i imao je problema zabiti nam gol. Naš je napad bio u problemima, Bjelorusi su visoki, imaju visoke ekstremitete. Ali bitno je da smo znali pobjediti bez obzira na sve. Njima je najbolji igrač bio golman.”

Uoči ključnih utakmica u subotu protiv Norveške i u srijedu protiv Francuske Červar hrvatsku reprezentaciju ne vidi kao favorita, unatoč domaćem terenu, prenosi Tportal.hr.

“Mi imamo dosta igrača koji u svojim klubovima ne igraju jake utakmice, zato nas treba držati zajedništvo i svakako treba staviti naglasak na tranziciju nazad jer će nas Norvežani uništiti kao Šveđani. Treba imati pobjednički mentalitet i realno sagledati svoje mogućnosti, a ne lebdjeti u oblacima. Moramo biti čvrsto na zemlji i boriti se jedno za drugog, pa što bude” naglasio je izbornik koji će morati značajno podići svoju momčad u sljedeća dva dana ako želi u borbu za medalje…