Kako Barcelona bez Lea Messija nije ista momčad dokazalo je 7. kolo španjolske Primere. Katalonci su u pravoj golijadi na Balaidosu poraženi u Vigu od tradicialno neugodne Celte s 4:3. Momčad Luisa Enriquea novog poraza u prvenstvu koštala je očajna obrana predvođena golmanom Ter Stegenom.

Uraganskih 11 minuta Celte bacilo je na koljena veliku Barcelonu koja je u tim trenucima izgledala poput raštimanog orkestra.

Prvo je u 22. minuti Barcelona izgubila loptu u opasnoj zonu. To koristi Iago Aspas koji sjajnom loptom pronalazi Pione Sistoa, a mladi danski napadač rutinski matira Ter Stegena.

Nakon, asistencije za vodeći pogodak, Iago Aspas se i sam upisuje u strijelce. Sjajno je 29-godišnji napadač primio loptu na centu i sjurio se prema golu Barcelone, te pored Piquea preciznim udarcem sa 16 metara pogađa nebranjeni kut Ter Stegenova gola.
 

Očajnu igru Barcelone u prvom poluvremenu zaokružuje i Jeremy Mathieu autogolom u 33. minuti za nestvarnih 3:0 Celte.
 

U drugom poluvremenu budi se Barcelona i vraća u utakmicu sa dva brza pogotka.

Pique se u 58. minuti iskupio za lošu reakciju kod drugog gola Celte, te nakon ubačaja Inieste smanjio prednost domaćina.

Šest minuta kasnije Andre Gomes je oboren u kaznenom prostoru, sudac dosuđuje najstrožu kaznu koju u pogodak pretvara Neymar.

I kada je izjednačujući pogodak Barcelone visio u zraku, vratar Katalonaca Marc-Andre Ter Stegen u 77. minuti radi početničku grešku koju koristi Pablo Hernandez za 4:2 Celte.
 

Barcelona je uspjela u 87. minuti smanjiti na 4:3 drugim pogotkom Piquea, ali to je bilo sve što su Katalonci napravili do kraja utakmice.

Luis Enrique je cijeli susret ostavio Ivana Rakitića na klupi za rezervne igrače, što mu se na kraju i obilo o glavu.

Tako je nakon remija Reala s Eibarom i kiksa Barcelone, vodeću poziciju na ljestvici preuzeo Atletico Madrid sa 15 bodova koliko ima i njihov gradski rival. Barcelona je četvrta s 13 bodova, dok je drugom mjestu Sevilla sa 14 bodova.