Čehinja Ester Ledecka (22) postala je prva osoba koja je osvojila zlatnu medalju u dva različita sporta na istim Zimskim olimpijskim igrama, ona je nakon senzacionalne pobjede u superveleslalomu u alpskom skijanju prije tjedan dana u subotu slavila i u paralelnom veleslalomu u daskanju na snijegu, disciplini u kojoj je bila među favoritima i prije natjecanja u Pjongčangu.

Ledecka je dominirala subotnjim natjecanjem, ostvarila je najbolje vrijeme u kvalifikacijama, u polufinalu je bila uspješnija od Njemice Theresije Ramone Hofmeister (21) koja nije uspjela završiti utrku, dok je u finalu za 46 stotinki bila brža od još jedne Njemice Seline Jorg (30), javlja Hina.

I dok je prije tjedan dana u superveleslalomu kreirala senzaciju jer joj je najbolji plasman u Svjetskom kupu u toj disciplini bilo 19. mjesto, pobjeda u daskanju na snijegu nije iznenađenje jer je Ledecka aktualna svjetska prvakinja upravo u paralelnom veleslalomu.

Do bronce je stigla Hofmeister koja je u malom finalu nadmašila Ruskinju Alenu Zavarzinu, brončanu u ovoj disciplini iz Sočija prije četiri godine.