Volio bih da on napokon te svoje tvrdnje koje šalje iz neke rupe, ne znam ni ja otkud, preko svog bloga, a pitanje je da li je to on, potvrdi i iznese pred hrvatsko pravosuđe, a ne da se skriva kao mali miš u brašnu, negdje daleko i priča kako je progonjen, kako je protiv njega politički progon i ne znam ni ja što. Dakle, gospodine Ivica Todoriću, dođite u Republiku Hrvatsku, poštujte hrvatske zakone i Republiku Hrvatsku koja vam je i omogućila da steknete ta bogatstva. Vi sami znate što ste napravili i čime ste doprinijeli da je Agrokor danas u ovoj situaciji i zašto je Vlada bila prisiljena aktivirati ovaj zakon jer bi inače otišao u stečaj, ono što je predlagao SDP, kazao je za Novu TV Milijan Brkić, potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a.

– Znamo i sami, samo 27 tisuća zaposlenih je u Hrvatskoj, plus 60 tisuća zaposlenoj u cijelom koncernu Agrokora, znamo koje bi bile posljedice. Dakle, ja bih volio da on dođe, ali bojim se da neće doći, da će i dalje prodavati maglu i da će se dalje skrivati negdje u svojoj mišjoj rupi, a neće doći pred institucije hrvatske države i dati odgovore na sva ona pitanja koja traže istražni organi – kazao je Brkić.

Brkić smatra da se Plenković nije trebao u četvrtak pojaviti u Saboru, iako je to oporba zahtijevala.

– Ne vidim nikakvog razloga, nikakvih posebnih argumenata zašto bi gospodin predsjednik Vlade došao. Niti je ugrožena gospodarska stabilnost, kao ni financijska, niti nacionalna sigurnost, osim legitimnog političkog zahtjeva opozicije – smatra Brkić.

‘SDP voli kupus pa nastavljaju s kupusom’

I sada SDP traži opoziv cijele Vlade.

– Ništa novo od SDP-a. Pokušali su i prije, nije im prošlo, a neće im proći ni ovaj put. To je još jedan od igrokaza SDP-a. Oni vole kupus pa nastavljaju s kupusom – dodaje Brkić.

Na pitanje kako se stalno ostavlja dojam da se nešto skriva, Brkić je kazao: ‘HDZ, odnosno Vlada pod vodstvom HDZ-a, je zadnja koja bi imala nešto skrivati’.

– Do sada su hrvatske vlade bile bankomat i samoposluga gospodinu Todoriću. Ova Vlada je prva rekla “dosta” jer, kao što javnost zna, u veljači ove godine gospodin Todorić je bio na sastanku u Vladi kad je tražio 2,3 milijarde kuna da intervenira država iz proračuna za spas Agrokora. Da je Vlada na bilo koji način htjela pogodovati Todoriću tada bi mu to dala kao što su to radile i prijašnje Vlade i kreditirale ga iz državnog proračuna – kazao je Brkić za Novu TV.

Fenix-magazin/IM/Nova TV