Jedan od organizatora prosvjeda branitelja Đuro Glogoški izjavio je da branitelji-prosvjednici napuštaju Markov trg i vraćaju se u Savsku. Po izlasku iz crkve zahvalio je novinarima, braniteljima i onima koji su ostali u Savskoj 66.

Posebno je zahvalio crkvi.

''Nažalost ove scene od sinoć nisu scene koje trebaju izaći iz Hrvatske, vjerujemo da će predsjednik Vlade održati svoju riječ, i u ponedjeljak primiti branitelje i članove njihovih obitelji'', kazao je.
 
 

Branitelji-prosvjednici napuštaju Markov trg i odlaze u Savsku, čekaju ponedjeljak http://bit.ly/1JYmb16

Posted by HRT Vijesti on 29. svibnja 2015

Situacija oko Markova trga došla je danas, podsjetimo, do usijanja. Prosvjednici koji su zaustavljeni kod Kamenitih vrata probili su policijsku ogradu. Zaustavljeni su ponovno pred ulazom na sam trg.

Njih pedesetak uspjelo se probiti do ulaza u crkvu na Markovu trgu. Policija je počela s uhićenjima, no ostali branitelji su je u tome spriječili. Došlo je do lakšeg sukoba. Prema policiji je bačeno nekoliko bengalki.

Podsjetimo, Josip Klemm s policijom je oko 16 sati postigao dogovor da se branitelji povuku s trga.
 
 

[VIDEO] OVDJE PRATITE Najnovije vijesti oko prosvjeda branitelja -->> http://bit.ly/1FkdNnb

Posted by DNEVNIK.hr on 29. svibnja 2015

Branitelji su se u izjavi zahvalili svima koji su ih podržavali cijelo vrijeme. Vjeruju da će ih Milanović primiti u ponedjeljak u 10h. Krenuli su prema kamenitim vratima, gdje će se pomoliti a potom krenuti mirno prema Savskoj 66.

Osvrnuli su se i na sinoćnju reakciju policije, za koju će tražiti nečiju odgovornost. Ostaju pri svim zahtjevima, neće napustiti Savsku do ispunjenja svojih zahtjeva.

Glogoški je izjavio i kako ne zna ništa o nikakvim prekršajnim prijavama protiv branitelja.