Županijska bolnica fra Mihovil Sučić u Livnu za projekt unaprjeđenja energetske učinkovitosti dobila je od Svjetske banke kreditna sredstva u iznosu od 466 000 marka.

Kredit je namijenjen utopljavanju objekata te zdravstvene ustanove kroz postavljanje termo fasade, promjenu otvora, saniranje krova i eventualno podova, a prema potrebi i izmjeni sustava grijanja i rasvjete, kazao je Feni ravnatelj bolnice dr. Ivan Cikojević.

Osim Županijske bolnice u Livnu, kreditna sredstva u iznosu od oko 420 000 maraka za isti projekt i namjenu dobio je i Dom zdravlja Tomislavgrad.

Svjetska banka dala je kreditna sredstva navedenim zdravstvenim ustanovama uz razdoblje počeka od tri godine s kamatom od 1,2 posto na deset godina, kazao je Cikojević, naglasivši pritom kako se radi o iznimno povoljnim kreditnim sredstvima koja će se realizirati kroz zadane projekte sredinom godine.

''Postavljenjem toplinske izolacije, promjenom otvora i krovišta ostvarit će se ušteda, a racionalnim korištenjem energije unutar zdravstvenih ustanova stvorit će se bolji uvjeti boravka pacijenata'', ustvrdio je ravnatelj Županijske bolnice fra Mihovil Sučić u Livnu.