Ekstremisti Boko Harama spalili su djecu u napadu na selo na sjevero-istoku Nigerije, javlja Independent. U napadu koji je trajao nekoliko sati pobijeno je najmanje 65 osoba.

Svjedok Alamin Bakura, koji je preživio napad zahvaljujući tome što se sakrio na drvo, kaže kako su teroristi zapalili selo Dalori i pucali na sve koji su pokušali pobjeći.

Alamin Bakura kaže kako je ubilački pohod trajao četiri sata, a on je izgubio nekoliko članova obitelji u masakru.

One koji su pokušali pobjeći u susjedno selo Gamori slijedile su tri ženska bombaša samoubojice koje su s potom raznijele, ubivši pritom još ljudi.

Vojnici koji su stigli na mjesto događaja kažu kako su našli leševe posvuda po ulicama sela udaljenog nekoliko metara od Maiduguri, mjesta iz kojeg je Boko Haram i proizašao.

Lokalna policija još uvijek ne zna konačan broj mrtvih jer se tijela nalaze posvuda: i na ulicama sela, ali i u okolici.

Teroristička skupina Boko Haram proglasila je kalifat na području sjeverne Nigerije i zaklela se na odanost ISIL-u. Od 2009. Boko Haram pobio je više od 20.000 ljudi i protjerao više od 2 milijuna osoba iz njihovih domova.