Britanski ratni brod pratio je na sam Božić ruski ratni brod kroz Sjeverno more, u blizini britanskih teritorijalnih voda, priopćila je britanska Kraljevska mornarica.

Fregata HMS St Albans “nadzirala je aktivnosti u području nacionalnih interesa” nove ruske fregate s navođenim projektilima, Admirala Gorškova, “dok je prolazio pored britanskih teritorijalnih voda”, izvijestili su iz Kraljevske mornarice. A kako se vidi na fotografijama koje su objavili, britanski brod pratio je ruski u neposrednoj blizini.

Admiral Gorškov, prema izvještavanju ruskih medija, još se nalazi na testnoj plovidbi, prije nego se pridruži ruskoj mornarici iduće godine. Dosad je redovito plovio između Bijelog mora na sjevernoj ruskoj obali i Baltika.
 
 
"Porast u broju ruskih jedinica koje prolaze britanskim vodama"
 
Britanska mornarica također navodi kako je došlo do “porasta broja ruskih jedinica koje prolaze britanskim vodama”, prenosi BBC. “Neću oklijevati od obrane naših voda ili tolerirati bilo kakvu vrstu agresije. Britanija nikad neće biti zastrašena kad je riječ o obrani naše zemlje, našeg naroda i naših nacionalnih interesa”, poručio je ministar obrane Gavin Williamson.