Miro Čalušić, 40-godišnji vlasnik lanca mjenjačnica koji se od lanjskog ljeta nalazi na tjeralici Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, preminuo je u srijedu na putu prema Domu Zdravlja u Tomislavgradu.

U službenom priopćenju MUP-a Hercegbosanske županije navodi se kako se na prijevoju Privala kod Tomislavgrada dogodila prometna nesreća s posljedično smrtno stradalom osobom.

U utorak, oko 18:20 sati, dogodila se prometna nesreća na magistralnome putu Tomislavgrad-Livno, na prijevoju Privala. U njoj su sudjelovali M.Č. rođen 1978. godine nastanjen u Pasiču, Općina Tomislavgrad, koji je upravljao vozilom marke Golf. Drugi sudionik bio je bio je vozač teretnjaka M.B. rođen 1986. godine u Zenici. Na vozilima je pričinjena manja materijalna šteta'', navodi se iz MUP-a.

Policijski glasnogovornik  Ivica Vrdoljak lokalnim je medijima potvrdio kako je vozaču Golfa u srijedu ''oko 2 sata pozlilo te je preminuo na putu do Doma zdravlja Tomislavgrad''. U duvanjskom Domu zdravlja bit će obavljena obdukcija.

Jutarnji list objavio je da se radi o Čalušiću navodeći kako je preminuo ''jedan od najvećih hrvatskih lihvara''.

''Čalušić je svoje je žrtve dovodio do očaja'', navodi Jutarnji i dodaje kako je ovaj 40-godišnjak na zagrebačkom sudu prethodno zbog kamatarenja osuđen na šest godina i tri mjeseca zatvora te da se od lanjskog ljeta nalazio na tjeralici Općinskog kaznenog suda u Zagrebu

''Njegova smrt dogodila se pred očima njegovih roditelja i to dok je za njim aktivno tragalo hrvatsko pravosuđe'', piše Jutarnji. Smrti Čalušića, navodi, prethodila je prometna nesreća.

''Nitko od dvojice vozača nije ozlijeđen, a na vozilima je pričinjena tek manja materijalna šteta. Nakon nesreće, Čalušić je otišao kući gdje mu je nekoliko sati kasnije pozlilo pa su ga njegovi roditelji posjeli u auto i krenuli voziti prema Domu zdravlja'', navode zagrebačke novine.

Čalušić je davao lihvarske kredite i koje je na različite načine oštetio za gotovo 28 milijuna kuna. Zbog tih peripetija, je prošlo ljeto proglašen krivim da je oštetio 20 građana kojima je, zaračunavajući nesrazmjerno visoku kamatu, uzeo gotovo 30 milijuna kuna u novcu i nekretninama.