Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će svoje redovito zasjedanje 20. i 21. ožujka u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru.

Tijekom zasjedanja biskupi će, među ostalim, saslušati izvješća pročelnika Vijeća, Komisija, Tajništva i Katoličke tiskovne agencije Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, kao i Misijske središnjice i Papinskih misijskih djela BiH. Također će dogovoriti teme za predstojeće susrete BK BiH te se osvrnuti na aktualno stanje u BiH.

Članovi Biskupske konferencije BiH započet će svoje zasjedanje Euharistijskim slavljem u čast sv. Josipa, zaštitnika Mostarsko-duvanjske biskupije, u ponedjeljak, 19. ožujka, u 18 sati. U zajedništvu s apostolskim nuncijem u BiH mons. Luigijem Pezzutom i biskupom domaćinom mons. Ratkom Perićem i ostalim članovima BK BiH, svetu misu predvodit će nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, a prigodnu propovijed uputit će biskup križevački mons. Nikola Kekić, delegat Hrvatske biskupske konferencije na zasjedanju BK BiH.

Zasjedanje će završiti u srijedu, 21. ožujka, u 12 sati, konferencijom za novinstvo na kojoj će sudjelovati kardinal Puljić i biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić.