Slaven Bilić ne bi dugo trebao biti bez posla nakon što je jučer dobio otkaz u West Hamu: škotski mediji javljaju da ga na svojoj klupi želi Glasgow Rangers.
 
Škotski velikan bez trenera je nakon odlaska Pedra Caixinhe, a bivši hrvatski izbornik mu je dugogodišnja želja. I sam Bilić nikad nije krio da bi volio trenirati Glasgow.
 
"Škotska možda nije najjača liga na svijetu, ali ima dva jako velika kluba. Ne postoji trener koji bi odbio Celtic ili Rangerse. Pa ja bih pješice otišao tamo", govorio je Bilić dok je još vodio hrvatsku reprezentaciju.
 
"Oni su institucije, način života, religija... Oni nisu klubovi, oni su puno, puno više od toga. Zvali su me i ranije, ali sam odabrao ostati u hrvatskoj reprezentaciji", rekao je Bilić 2010. godine.

Škotski mediji javljaju da bi u narednim danima moglo doći do pregovora Glasgowa i Bilića, a jedini protukandidat Hrvatu je Aberdeenov trener Derek McInnes.
 
Podsjetimo, Bilić je u West Hamu otkaz dobio nakon očajnog starta sezone i samo dviju pobjeda u 11 utakmica. Dobit će i dva milijuna funti odštete jer je ugovor imao do kraja sezone.
 
Glasgow bi mu bio peti klupski posao, prije West Hama je vodio Hajduk, Lokomotiv i Bešiktaš. Povezuje se i s reprezentacijom BiH, ali u nogometnom savezu te države nemaju dovoljno novca za bivšeg hrvatskog izbornika, piše Index.hr