Na području cijele BiH je zbog grmljavine upaljen žuti meteoalarm.

''Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', navedeno je u upozorenju meteoalarma.

U Bosni i Hercegovini jutros je sunčanije na jugu, istoku i sjeveroistoku zemlje. U ostalim područjima je oblačno s kišom.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 4 stupnja, Sokolac 6, Bugojno 7, Ivan-sedlo 8, Drvar, Jajce, Livno, Sarajevo i Srebrenica 10, Grude 11, Tuzla i Zvornik 12, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Mostar i Sanski Most 13, Banja Luka, Bihać, Prijedor i Trebinje 14 i Neum 19.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 953Pa, za 9hPa je veći od normalnog i opada.

U Bosni i Hercegovini danas će naoblačenje sa zapada uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Jači pljuskovi se očekuju u Hercegovini, Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar u većem dijelu zemlje umjerene jačine južnog smjera, sredinom dana sa mogućim jakim udarima juga. Na sjeveru Bosne vjetar istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 23 stupnjeva.

U Sarajevu danas će uglavnom biti umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. Moguć je slab pljusak poslijepodne. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stupanj, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.