Darinko Mihaljević, ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, vratio je novac koji su njegova djeca dobila na natječaju za stipendije u Hrvatskoj, namijenjene djeci slabijega imovinskoga stanja.

Ministar Mihaljević našao se u žiži javnosti nakon što je portal Žurnal objavio da se troje njegove djece u prošloj akademskoj godini natjecalo i dobilo stipendije u Republici Hrvatskoj, a koje su namijenjene djeci slabijega imovinskoga stanja.

Povodom tekstova u medijima, “pogotovo nakon reakcije Ministarstva kako će se cjelovita dokumentacija proslijediti Ministarstvu unutarnjih poslova na nadležno postupanje”, stiglo je i priopćenje Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske kojega potpisuje ministrica prof. dr. sc. Blaženka Divjak, javlja N1.

U priopćenju se navodi da je cjelokupni iznos isplaćenih stipendija navedenih studenata uplaćen u Državni proračun. Podsjetimo, mjesečni iznos stipendije iznosio je 1.200 kuna, što je nešto manje od 300 KM. Djeca ministra unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinka Mihaljevića našla su se na rang listi studenata s prebivalištem u Hrvatskoj.

Oni su bili u E kategoriji za državne stipendije koju čine redovni studenti sveučilišnih i stručnih studija slabijega socio-ekonomskoga statusa. Na natječaju su ostvarili ukupno 2.250 bodova te samim time i pravo na ovu stipendiju.

U svojim aplikacijama za stipendiju Mihaljevićeva djeca su navela da su slabijega imovinskoga statusa i da primaju približno 900 KM mjesečno, iako su, kako navode, ukupni prihodi njihova kućanstva blizu 4.500 maraka.

(www.jabuka.tv)