Ako šaljete nekome poveznicu putem Skypea, budite oprezni - jedan bezazleni tipfeler im može srušiti program.

Ovih 8 znakova - http://: - kada se koriste u bilo kojoj poruci, mogu srušiti Skype primatelja poruke te u mnogim slučajevima to može zahtijevati ponovnu instalaciju aplikacije.

Jedan korisnik je grešku otkrio slučajno te je o njoj pisao na Skypeovom korisničkom forumu, a nakon toga su mnogi blogovi posvećeni tehnologiji prenijeli tu vijest. Kako prenosi VentureBeat, Skype na Windowsima je teže pogođen nego Skype na Macovima. Na Windowsima slanje i primanje prije spomenute kombinacije znakova će srušiti program do te mjere da će zahtjevati ponovnu instalaciju.

Ovo vas možda podsjeća na jednu drugu grešku s slanjem i primanjem poruka o kojoj se pričalo prošli tjedan: specifična poruka, s arapskim znakovima koja će vam srušiti iPhone aplikaciju za SMS. Razlika je međutim u tome da se poruka koja ruši Skype može vrlo lako poslati slučjano.

Appleu je trebao cijeli jedan dan da odgovori na vijesti o pogreški te su sada izdali privremenu zakrpu za problem. Član Skypeovog tima je već na korisničkom forumu napisao da je tvrtka svjesna problema te da rade na pronalasku rješenja.

U slučaju da dobijete poruku, najbolje je tražiti onoga koji vam ju je poslao da ju obriše te onda ponovno preuzmite program i reinstalirajte ga.