Damir Beljo, aktualni prvak Europe, sve je popularnija sportska figura u Bosni i Hercegovini, ali i šire, što se vidi po rastu broja njegovih fanova na Facebooku.

Mostarski boksač prešao je brojku od 10.000 fanova, a svima se obratio novim statusom.

''Ja ne želim boksati pod stranom zastavom, jer, između ostalog, ne bi mogao da se ovako javno izražavam. Došao sam dovdje jer mi je Bog dao veliku volju i veliku vjeru u Njega i u sebe... I meni bi puno lakše bilo da potpišem i da boksam pod stranom zastavom. Riješio bih sve što se tiče financija i mnogih drugih stvari, ali imam osjećaj da bi tad crko'', napisao je Damir Beljo na svom profilu na Facebooku te dodao:
 
 
''Odlučio sam ići ovim putem i dalje sa sobom nositi zastavu Bosne i Hercegovine, zastavu Hrvata iz Bosne i Hercegovine i ramsku zastavu (moju djedovinu). Iako to ne paše uvijek svima, ali ja sam to što jesam i ne stidim se toga i ovo je zemlja mojih pradjedova, kao i svih vas koji ovdje živite i hoću da bude i mojih unuka i da oni nikad ne dočekaju ono što je dočekalo moga oca i današnje ljude, ne želim da se ikad više ratuje! Nadam se i Boga molim da više nikad neže doći do toga, zato i želim kroz sport da kažem ono što mislim... I ostat ću ovdje! Uskoro krećem sa pripremama i tu želim da zahvalim BH Telecomu, koji će mi pomoći jednim dijelom vezanim za finansiranje tih priprema! Veliko im hvala, a i hvala vama koji ste razumjeli što želim reći kroz svoj sport! Bog vas blagoslovio sve i sve vam želim najbolje, naročito vama koji ćete i u dobru naći loše... Želim vam mir'', - napisao je Beljo.