Austrijska policija uhitila je u Beču 22 državljanina Čečenije kod kojih je pronašla naoružanje i streljivo. Uhićenje je, kako je priopćeno, provedeno u petak navečer u 21. bečkom okrugu.

Prilikom uhićenja pronađeno je jedno automatsko oružje, pištolj i streljivo. Policija je dobila informaciju od građana da se na trgu Donauinselplatz nalazi grupa od više desetaka osoba.

Patrola policija zatekla je sumnjive osobe, a kada su ih čuvari reda pitali šta rade odgovor je bio 'šetamo'. Pošto je jedan policajac vidio pištolj, koje je očigledno netko od prisutnih pokušao da sakrije u snijegu, uslijedilo je privođenje ukupno 22 osobe, prenosi B92.

Tijekom pretresa privedenih osoba pronađeno je i automatsko oružje i streljivo. "Svih 22 osobe koje su se našle na licu mjesta su uhićena", navela je policija u priopćenju.

Više automobila u vlasništvu osumnjičenih su pretresena, a pokrenuta je i istraga zbog sumnje da se radi o terorističkom udruživanju. Uhićeni su u starosti između 25 i 50 godina, a pozadina okupljanja za sada nije poznata.