Sada je i službeno - Barcelona ima novog trenera, a u novoj sezoni najveći katalonski klub vodit će Ernesto Valverde, dosadašnji trener Athletic Bilbaa.

Barcelona je danas i službeno potvrdila vijest koja se najavljivala tjednima, pa tako Valverdeov dolazak nije nikakvo iznenađenje.

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bertomeu potvrdio je da je Valverde potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom produljenja na još jednu sezonu.
 
"Valverde ima sposobnost, prosudbu, znanje i iskustvo. On je veliki radnik i fan korištenja tehnologije prilikom treninga i vođenja utakmica. Promovira mlade igrače i radi na Barcin način", najavio je novog trenera Bertomeu nakon što je klub ispratio svog dosadašnjeg šefa Luisa Enriquea koji je momčad vodio posljednje tri sezone.
 

53-godišnji Valverde je krajem 1980-ih igrao u dresu Barcelone, a u dvije sezone osvojio je Europski kup pobjednika kupova i Kup kralja pod vodstvom Johana Cruijffa.

Igračku karijeru počeo 1983. u Alavesu, a igrao je i za Espanyo, Bilbao i Mallorcu te upisao jedan nastup za španjolsku reprezentaciju. Na klupi Athletic Bilbaa je 2001. počeo trenersku karijeru, vodio je Espanyol, dvaput grčki Olympiacos, VIllarreal i Valenciju. Posljednje četiri godine odrađivao je drugi mandat u najvećem baskijskom klubu.
 
Valverde će se u četvrtak pojaviti pred novinarima na službenom predstavljanju na Camp Nou.