Nogometaši Barcelone izborili su plasman u finale španjolskog Kupa kralja odigravši 1:1 protiv Atletico Madrida u uzvratnoj utakmici polufinala na Nou Campu. Barca je u prvom dvoboju slavila 2:1.

Iako je susret, potpuno opravdano, završila s devet igrača, Enriqueova momčad je ta koja će na kraju fenomenalne uzvratne polufinalne utakmice kupa Kralja reći "hvala, gospodo suci". Jer oni su, uz sjajnog Jaspera Cilessena, najzaslužniji što utakmica nije otišla u produžetak u kojem je pitanje kako bi domaćini odigrali s devet igrača.

Barcelona je do vodstva stigla u 43. minuti, nakon što je Moya kratko odbio loptu nakon udarca Lea Messija s ruba šesnaesterca, a na nju natrčao Luis Suarez i poslao ju pokraj nemoćnog golmana Atletica.

U 57. minuti domaća momčad ostala je s igračem manje, nakon što je drugi žuti karton zaradio Sergi Roberto. No, gosti su u brojčanoj prednosti uživali samo 12 minuta, jer je u 69. minuti drugi žuti karton zaradio belgijski reprezentativac Yannick Carrasco.

Ključan trenutak utakmice dogodio se u 59. minuti kad je Antoine Griezmann nakon sjajne akcije Atletica majstorski pogodio za 1:1 i tako anulirao Suarezov gol iz 43. minute. No, pomoćni sudac podigao je zastavicu iako je morao vidjeti da je Francuz bio u liniji. Najviše zato što su Francuz i Pique bili na liniji šesnaesterca, koja je mogla i morala pomoći sucu da ispravno procijeni situaciju.

U 80. minuti Francuz Kevin Gameiro izborio je, ali i promašio kazneni udarac. No, tri minute poslije Gameiro se iskupio golom za 1:1 nakon sjajnog dodavanja Antoinea Griezmanna.

Barcelona je u 90. minuti ponovno ostala brojčano inferiorna, nakon što je u razmaku od samo tri minute sudac Manzano pokazao dva žuta kartona Luisu Suarezu. Unatoč žestokom pritisku gostujuće momčadi, Barcelonina obrana je uspjela zadržati neodlučeni ishod koji je Katalonce doveo na korak do obrane naslova u Kupu kralja.

Barcelona će u finalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Alavesa i Celte Vigo. Prvi dvoboj u Vigu završio je 0:0, a uzvrat je na rasporedu u srijedu, s početkom u 21 sat.