Ne samo da nas ovog ljeta čeka Euro u Francuskoj već i jedan od najspektakularnijih prijelaznih rokova u povijesti. Već smo pisali kako će u veliki šoping skoro svi velikani, od Reala, koji u kupovinu prvenstveno mora zbog nadolazeće kazne FIFA-e (zima) pa svih onih klubova koji će graditi nove momčadi.

Tu su u prvom redu bogati engleski klubovi Manchester City, Chelsea, Manchester United i Liverpool, a trenera mijenja i Bayern iako Bavarci imaju već sad sjajnu momčad. Smatralo se prije nekoliko mjeseci kako jedino neće previše trošiti Barcelona koja je financijski poljuljana gigantskim plaćama svojih zvijezda. No, dramatičan preokret u sezoni dokaz je kako su Kataloncima itekako potrebna pojačanja.

Morat će trošiti i štedljivi Arsene Wenger u svojoj posljednjoj sezoni. Gazde Arsenala praktički su mu to naredile, jer se opet pokazalo kako ova momčad nema ono što je potrebno za naslov.

Zvijezde prijete odlaskom

Arsenalu nedostaje karaktera, nedostaje mu vođa, nedostaje mu napadač veće klase od Girouda. Znaju to i najveće zvijezde poput Alexisa Sancheza i Mesuta Özila koji svoje produženje ugovora uvjetuju pojačanjima. Piše to ugledni Times i navodi kako dvije najveće zvijezde ne želi produžiti ugovore koji im istječu 2018. ukoliko klub ne popuni rupe u momčadi.

Stalno se spominje dolazak Karima Benzeme, no Real nikako da se odluči na prodaju. U veznom redu navodno je već dogovoren dolazak švicarskog reprezentativca Granita Xhake koji s 23 godine već igra jako ozbiljan nogomet u oba smjera.

U obrani se pak najviše spominje zanimanje za kapetana Borussije Dortmund, Matsa Hummelsa. Sa svjetskim prvakom iz Brazila Topnici sigurno ne bi pogriješili, samo je pitanje mogu li dobiti tu bitku u koju će se sigurno uključiti mnogi velikani. U prvom redu Manchester United, ali Bild piše kako bi Nijemac najradije u Barcelonu.

Hummels je posljednjim izjavama dao do znanja kako želi otići u inozemstvo, u klub koji igra lijep nogomet i koji osvaja trofeje. Sportski direktor Barce Ariedo Braida je čest gost Westfalena, a obrana Katalonaca treba rekonstrukciju. Istina, mnogi su već PSG-ova Marquinhosa preselili na Camp Nou, navodno je sve dogovoreno između igrača i kluba, ali PSG još mora pristati na cijeli posao.

Središnji braniči svjetske klase jako su rijetki u modernom nogometu. Hummels je definitivno jedan od njih i može birati gdje će. Mnogi će treneri slagati nove momčadi, pa tko njega ne bi htio. Bitka je već počela, a ovaj će prijelazni rok biti 'treći svjetski rat'.