Na Božićnom domjenku i proslavi 25. godišnjice poznatog hrvatskog pekarskog brenda gradonačelnik Zagreba Milan Bandić prijateljima je priopćio nemilu vijest.

“Dok sam putovao ovamo javili su mi da je Oliver pao u komu. Pomolimo se za njegovo zdravlje”, kazao je kasno sinoć gradonačelnik Zagreba.

Oliver Dragojević se, kao što je javnost upoznata, već mjesecima bori s teškom bolesti, a jučer je objavljeno da je 70-godišnji pjevač zbog zdravstvenih razloga otkazao splitske koncerte povodom 70. rođendana.

“Koncerti pod  nazivom ‘OLIVERovih 70’, uz Zagrebačku filharmoniju, trebali su se održati 15. i 16. prosinca u splitskoj Spaladium Areni, otkazuju se do završetka liječenja.  Oliveru je jako teško što mora razočarati publiku koja ga toliko godina prati, ali svi vjerujemo u pozitivan ishod i nove koncerte” – službeno je priopćeno iz Oliverovog tima.

Na koncertima su trebali nastupati Zagrebačka filharmonija, zbor Izvor, Tedi Spalato, Gibonni, Dupini i Stjepan Hauser, a oni koji su kupili ulaznice moći će ih vratiti od srijede 13.12 na mjestima na kojima su ih kupili.

Otkako mu je u kolovozu dijagnosticiran karinom Oliver Dragojević se povukao iz javnog života i vrijeme provodi s obitelji, koncentrirajući se na ozdravljenje. Razmatrao je mogućnost liječenja u Njemačkoj, no odustao je od te ideje na preporuku doktora.

“Liječnici su mi rekli da zbog visinske razlike putovanje avionom može loše utjecati na moje zdravlje i da je bolje da se liječim u Hrvatskoj”, rekao je tada legendarni pjevač.