Gladys Phillips 82-godišnja je baka iz Felixtowea u Engleskoj koja je ostala četiri dana zaključana u javnom zahodu, a dok je nisu našli, u zahodu je vrijeme kratila praveći novi šal.

Do nezgode je došlo kad je baka ušla u javni zahod za koji nije vidjela da još nije otvoren za javno korištenje pa su se vrata iza nje automatski zaključala. "U početku nisam bila zabrinuta što ne mogu izaći. Zapravo sam osjećala samo olakšanje jer sam napokon našla zahod", komentirala je Gladys za lokalne novine.

No, kad je vidjela da je ostala zarobljena, počela je lupati po vratima i zidovima, dozivati pomoć, ali je nitko nije mogao čuti. "Shvatila sam da moram izdržati dok netko ne dođe pa sam sjela na zahodsku školjku i počela plesti. Na svu sreću taman sam bila u dućanu i kupila novo klupko vune tako da sam počela plesti šal. Njega će jedan sretnik ili sretnica među mojom unučadi dobiti za božićni poklon", dodala je starica.

Osim vune da si prikrati vrijeme, baka je imala nešto i za jesti. "Podigla sam mirovinu pa sam tijekom kupnje skoknula do dućana i uzela svoje omiljene bombone. A i moram reći, zahod je bio prilično čist i ugodan. Spavala sam na mom kaputu, a ako bi mi postalo hladno, samo bih sjela ispod sušila za ruke", ispričala je Gladys.

Nakon četiri dana, u zahodu ju je našao jedan od radnika. "Osjetila sam veliko olakšanje kad je došao dragi gospodin i otvorio vrata. Bio je u popriličnom šoku, to vam mogu reći", komentirala je starica te dodala da nitko od njezine djece nije odmah shvatio da je nema zato jer ona živi sama, a nema ni telefon u kući. "Nakon ovoga vrše mi pritisak da uvedem telefon i da si uzmem mobitel da ga imam kad idem u kupnju. Izgleda da ću morati uhvatiti korak s vremenom", našalila se baka, prenosi Telegram.hr.