Islamskoj državi i džihadistima suprotstavljaju se najjače vojske svijeta, ali i jedna neustrašiva starica. Pojavio se, naime, nevjerojatan video na kojem se vidi kako starija žena zastaje kraj automobila u kojem se nalaze dvojica islamista i govori im kako je njihova teroristička grupa prokleta i kako nikakav bog ne stoji iza njih.

Pretpostavlja se kako je video snimljen negdje u Siriji.

'Vi ste đavlovi sinovi! Ništa što vi radite ne može biti u ime Boga niti kako bi Bog to napravio. Vratite se na pravi put djeco', govori krezuba bakica šokiranim muškarcima.
 

Kažu joj da objasni što je potaknulo taj njezin napad no ona ih je i dalje govorila ono što je očito naumila. Nakon što su joj kazali da se makne jer imaju posla, ona je počela citirati Kuran koji govori protiv ubijanja.

'ISIS je okrutan, vi ste nas vratili u prošlost! Zašto želite sva ova ubojstva, klanja? Nemojte nikoga klati i nitko neće vas,' govori starica na što joj je jedan militant hladno odvratio: 'Došli smo da vas pokoljemo.'

Video završava tako da ne znamo što se dogodilo s neustrašivom bakicom.

Inače, propaganda Islamske države pustila je novu snimku od četiri minute na kojoj se vidi kako 17 zarobljenika, kurdskih vojnika, u kavezima voze kroz Kirkuk u Iraku. Gomila ljudi promatra povorku prestrašenih Kurda i dobacuje im svakakve uvredljive riječi.

Islamisti prijete da će zarobljenike spaliti kao što su to učinili i s jordanskim pilotom, piše Daily Mail.