Austrija sa dodatnih 450 vojnika pojačava vojno nazočnost na graničnim prijelazima kako bi spriječile eventualne neugodnosti koje bi migrantska kriza mogla donijeti, priopćeno je iz Ministarstva obrane te zemlje, prenosi Agencija Anadolija.

Kako je navedeno u priopćenju, vojnici će obavljati poslove kontrole vozila i provjere migranata.

"Ovi vojnici će biti u stanju da po zahtjevu Ministarstva unutarnjih poslova u kratkom vremenu interveniraju širom zemlje", navedeno je u priopćenju u kojem se ističe kako je cilj ovog vojnog pojačavanja sprječavanje incidenata pojedinaca ili grupa na granicama.

Bit će angažirano i nekoliko vozila, a s novim pojačanjem, broj vojnika angažiranih na zadacima provjere dostigao je 1.450.

S druge strane, austrijske vlasti su ministre unutrašnjih i vanjskih poslova Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Kosova, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije pozvale na sastanak koji bi se 24. veljače trebao održati u Beču, a na kojem bi se trebalo razgovarati o migrantskoj krizi.

Austrijska vlada, od 19. veljače dnevno prelazak granice dozvoljava za 80 migranata. Prošle godine je vlada Austrije zaprimila 90.000 zahtjeva za azil, a 37.500 njih će do kraja 2016. godine imati pravo na azil.