Marin Čilić je prošao u 3. kolo Australian Opena nakon 150 minuta dvoboja sa Španjolcem Ramosom kojeg je pobijedio sa 6:4, 6:3, 7:6.

Najbolji hrvatski tenisač igrat će u 3. kolu prvog Grand Slam turnira sezone. Jutros po našem vremenu pobijedio je "krvnika" Borne Ćorića i to u tri seta, ali ne baš lagano, kako bi na prvi dojam mogli pomisliti. Ipak, na kraju je najvažnije da je dobio i nastaviti put na Australian Openu.

Za prolaz u osminu igrat će protiv Roberta Bautiste, trenutno 21. tenisača na ATP ljestvici.

U ostalim parovima većih iznenaenja nije bilo. Roger Federer je u sat i pol izbacio Dolgopolova sa 6:3, 7:5, 6:1. Švicarac će u sljedećem kolu igrati protiv pobjednika dvoboja Trungelliti - Dimitrov.

Damir Džumhur, najbolji bosanskohercegovački tenisač poražen je od Belgijca Goffina sa 4:6, 6:0, 4:6, 2:6.

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh ispala je u drugom kolu Australian Opena nakon poraza od Ruskinje Darie Kasatkine u dva seta 4-6 i 3-6.

Konjuh je tako ponovno ispala s jednog Grand Slam turnira od iste igračice, budući da ju je Kasatkina pobijedila u dva seta i prošle godine na US Openu, prenosi N1

Mlada hrvatska tenisačica došla je u Melbourne nakon četveromjesečne pauze, jer zbog ozljede leđa nije igrala od rujna prošle godine, a u prvom kolu uspjela je izbaciiti Poljakinju Urszulu Radwansku nakon velike borbe u tri seta 0-6, 6-4 i 6-3.