U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Atletico Madrid je slavio kod Bayer Leverkusena s 4-2 (2-0) i stekao veliku prednost pred uzvrat za dva tjedna na svom Calderonu.

Pobjedu su Atleticu donijeli pogoci Saula Nigueza (17), Antoinea Griezmanna (26),  Kevina Gameira (59pen) i Fernanda Torresa (87), dok su strijelci za Bayer bili Karim Bellarabi (48) i Stefan Savić (68ag).  Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko odigrao je cijelu utakmicu i bio je asistent kod četvrtoga gola Atletica, dok je Tin Jedvaj ostao na klupi njemačke momčadi, prenosi Hina.

U sjajnoj utakmici odlučila je napadačka moć sastava Diega Simeonea, koja je u Leverkusenu zabila čak četiri gola i praktički je već osigurala četvrfinale.

Atletico je sjajno započeo utakmicu i već nakon 26 minuta vodio je s 2-0. U 17. minuti veznjak Španjolaca Saul Niguez je prošao po desnoj strani i preciznim šutem izvan šesnaesterca pogodio same rašlje. U 26. minuti katastrofalno je pogriješio branič domaćih Dragović, loptu je prihvatio Gameiro, koji je sačekao da dođe njegov sunarodnjak Griezmann, a ovaj je lako pogodio nebranjenu mrežu.   U 30. minuti prva prilika Bayera, no opasni udarac Slovenca Kampla obranio je vratar Moya.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Bayer je smanjio. Ubačaj Henrichsa s desne strane dočekao je Bellarabi i spretno je sproveo u mrežu. Samo dvije minute kasnije Gameiro je pogodio vratnicu, no u 59. minuti francuski napadač je bio precizan iz kaznenog udarca kojeg je (izvan kaznneog prostora) skrivio Dragović upravo nad Gameirom. U 68. minuti novi gol Bayera - ubačaj Brandta sa strane vratar Atletica Moya je odbio u noge svog braniča Savića i lopta je odsjela u mreži.

Potvrdu pobjede Atletica i vjerojatni prolaz "ovjerio" je Torres, koji je ušao u 78. minuti, a u 87. je iskoristio precizan nabačaj Vrsaljka i glavom pogodio sami kut vrata za konačnih 2-4.