Implementiranje iranskog nuklearnog dogovora ostaje zagonetka. U dogovoru je sadržana obnova međunarodnih ekonomskih sankcija protiv Teherana ukoliko ta zemlja počne kršiti dogovor, piše Reuters.

Međutim, svjesni da ekonomski pritisak možda neće biti dovoljan, Amerikanci su iznova stavili 'sve opcije' na stol. Iako je većina Reutersovih sugovornika bila sumnjičava objaviti detalje, posljednji razgovori u Pentagonu dali su naslutiti da se razmatra i uporaba oružane sile. Takva retorika hrani sve veću pretpostavku da bi se Washington oslonio na zračne napade ukoliko bi Iran kršio dogovor.

Međutim, povijest pokazuje da nasilne alternative ili ne polučuju željeni rezultat ili su previše opasne i preskupe. Osim toga, prošli zračni napade pokazali su se nepouzdanima. Stoga bi političari uistinu trebali razmotriti sve opcije, piše Reuters.

Prethodne taktike, uključujući atentate, sabotaže, ometanje tehnologije, mobilizacija naoružanih snaga, masivna bombardiranja i rat – zaslužuju još jedno razmatranje.