Američki senator John McCain predsjednik Odbora za oružane snage, smatra da Washington trenutno gubi rat u Afganistanu gdje SAD već 16 godina provode vojnu operaciju.

Senator republikanaca iz Arizone, koji je nedavno posjetio Asganistan, rekao je kako je problem u Bijeloj kući koja još nije objavila jasnu strategiju zbog ''zbrke'', prenosi Sputnik.

Sjedinjene Američke Države i njezini saveznici pokrenuli su vojnu operaciju u Afganistanu 2001. godine nakon terorističkih napada 11. rujna.

Misija u Afganistanu okončana je 28. prosinca 2014. godine. NATO je 1. siječnja 2015. godine objavio svoju novu misiju u zemlji pod nazivom ''Odlučna podrška'' za obuku i pomoć afganistanskim snagama sigurnosti.

Više od 8.400 američkih vojnika i dalje je u Afganistanu s dodatnih 5.000 snaga NATO-a. Američki mediji su 15. lipnja objavili da Pentagon planira poslati još 4.000 vojnika u Afganistan.

U četvrtak je pak Wall Street Journal objavio da će predsjednik Donald Trump dozvoliti da se pošalje do 3.900 vojnika u Afganistan.