Tko god da traži višu produktivnost ili tek želi izbjeći frustriranost političkim temama na najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu, može računati na nekoliko trikova kojima će izbjeći politiku i 'politikalije'

Za uklanjanje apsolutno svega vezanog uz politiku na Facebooku može poslužiti dodatak za internetski preglednik Chrome jednostavnog naziva Remove All Politics From Facebook. Ovaj dodatak će korisniku pružiti jednostavan prekidač kojim može paliti i gasiti 'politiku na Facebooku', no valja imati na umu kako developer nije naveo na koji točno način filtrira političke postove od drugih.

Na žalost, pored toga što nije jasno kako se filtriraju statusi, filter nije ni prilagodljiv. Usprkos svemu tome, čini se da stvar uglavnom radi, barem na vanjskopolitičkim temama, prenosi tportal

Druga opcija je instaliranje internautima poznatog seta alata Social Fixer. Ovaj dodatak će ne samo filtrirati ono što korisnik navede, već i prilagoditi izgled tako da korisnika ne gnjave reklame, sponzorirani statusi i kojekakva druga smetala koja su inače na Facebooku.

News Feed Eradicator for Facebook je još jedan dodatak za internetski preglednik Chrome, koji uklanja News Feed u potpunosti, uz sav pripadajući sadržaj Facebooka. Umjesto toga će ovaj alat za filtriranje prikazati inspirativne citate kako bi korisnik bio produktivniji i motiviraniji za druge stvari. Društvene mreže ionako samo uništavaju svakodnevicu.

LeechBlock je pak dodatak za internetski preglednik Firefox, koji zapravo blokira bilo kakvo odredište koje zada korisnik - i to na određeni vremenski period. Na taj način je moguće uživati u višoj produktivnosti i manje se osvrstati na besmislene rasprave online. (prvi.tv)