Uhićeni je osumnjičen kako je počinio kazneno djelo ''Lihvarstvo'' na način da je uz nerazmjernu mjesečnu kamatu, posuđivao novac osobi s područja Mostara

I.M. iz Mostara uhićen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo kamatarenje, priopćila je Federalna uprava policije nakon što je izvedena akcija u Ulici Stjepana Radića oko podneva.

Federalna uprava policije objavila je kako je uhićenje izvršeno po nalogu Općinskog suda Mostar, uz primjenu posebnih istražnih radnji, u sklopu akcije Kamata koja je provedena pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Uhićeni je osumnjičen da je počinio kazneno djelo ''Lihvarstvo'' iz člana 298. KZFBiH, na način da je od 2009. do 2016. godine uz nerazmjernu mjesečnu kamatu, posuđivao novac osobi s područja Mostara, kojoj je pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 200.000 KM.

''Nakon izvršene uviđajne radnje i pretresa objekata koje koristi osoba lišena slobode, I.M će biti priveden u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, biti predan Kantonalnom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije na dalje postupanje'', navodi se u priopćenju.