Sukladno Naputku o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Lokalne izbore 2016. godine, proteklog petka u 16.00 sati istekao je rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka, neovisnih kandidata, udruga građana i grupa građana za sudjelovanje na izborima.

Prijavu za ovjeru učešća na izborima podnijelo je 115 političkih stranaka, 322 neovisna kandidata, šest udruga građana i 54 grupe građana.

U općini Prozor-Rama za vlast će se boriti 19 stranaka: HDZ 1990, HDZ BiH, BPS – Sefer Halilović, Demokratska fronta, HDU BiH, Hrvatski savez HKDU, HSP BiH, HSP dr. Ante Starčević BiH, HSP Herceg Bosne, HSS Stjepana Radić, Kongresna narodna stranka prava boraca i građana, Narodna stranka radom za boljitak, Prva stranka, Ramska demokratska stranka, SBB, SDA, SDP, Stranka za Bosnu i Hercegovinu, Marko Barešić – nezavisni kandidat.

Pet stranaka najavilo je kandidaturu za načelnika. Ostali detalji, odnosno imena kandidata za načelnika općine Prozor-Rama i vijećnike za Općinsko vijeće, bit će poznati uskoro.