Kralj Saudijske Arabije definitivno zna kako putovati sa stilom, piše CNN.

U prvom posjetu saudijskog vođe u skoro pola stoljeća, kralj Salman bin Abdul Aziz al-Saud stigao je u srijedu u Indoneziju na devetodnevni obilazak ove najveće svjetske muslimanske države.
 
Kralj će u sklopu velikog obilaska Azije provesti nekoliko dana u Jakarti i Zapadnoj Javi, a zatim posjetiti Bali. Prethodno je bio u Maleziji, a obići će i Kinu, Japan te Maldive.
 
Težina prtljage jednaka težini 200 afričkih slonova
 
Predsjednik zrakoplovne tvrtke PT Jasa Angkasa Semestar (JAS) Adji Gunawan rekao je za Jakarta Post da će kralj putovati sa 500 tona prtljage.
 
Da bismo lakše zamislili koliko je ogroman ovaj broj, CNN iznosi kako je težina prosječnog afričkog slona između 2,5 i 7 tona, što znači da bi kralj u prtljagu mogao spakirati čak 200 najvećih kopnenih životinja.
 
Nosi sa sobom dva Mercedesa i dva samostojeća dizala
 
Među neobičnim stvarima koje nosi su dva Mercedesa S600 i dva samostojeća električna lifta, prenosi Jakarta Post.
 
Možda se čini čudnim, ali ovo nije prvi puta da kralj putuje s liftovima. Prije dvije godine izazvao je prosvjede u Francuskoj nakon što je jednu cijelu plažu zatvorio i na njoj postavio lift, prenosi
Reuters.
 
Liftovi su navodno već dostavljeni. Jedan je stigao u Jakartu 21. veljače, a drugi na Bali 22. veljače. Predsjednik JAS-a Gunawan rekao je da će 63 tone tereta istovariti u Jakarti, a preostalih 396 tona na Baliju.
 
Kralj i "epska pratnja" zauzeli sve najluksuznije hotele
 
Kralj sa sobom vodi i "epsku pratnju": prema indonezijskoj novinskoj agenciji Antara kralj putuje sa 1500 ljudi, uključujući 10 ministara, 800 delegata i 25 prinčeva, koji su doputovali sa 36 različitih letova u periodu od tri tjedna.
 
Gunawan je izjavio da je za potrebe kraljevog puta angažirao 572 člana osoblja.
 
Kralj i pratnja navodno su rezervirali stotine soba u najelitnijim hotelima u Jakarti.
 
Kako prenosi CNN Indonesia, na Baliju će odsjesti u ukupno tri luksuzna hotela sa privatnom plažom kojoj se može pristupiti samo uz pomoć lifta.