Siječanjski prijelazni rok obično nije tako aktivan kao ljetni, ali ove zime moglo bi se odigrati nekoliko spektakularnih transfera. Hrvatski nogometaši su tražena roba diljem planete, Slaven Bilić hitno traži nekoliko igrača kojima će pokušati spasiti sezonu, a kineski klubovi čekaju u niskom startu i spremaju se s još nekoliko velikih imena pojačati Daleki istok. Jasno, svi ovi igrači neće se prodati u idućih 30 dana, ali ovih 100 punilo je transfer stupce posljednjih mjeseci i neki od njih mogli bi promijeniti sredinu za ogroman iznos.

100. Jonas Hector (Köln) - Njemački reprezentativac na meti je Liverpoola, Kloppu treba alternativa na lijevom beku, ali neće biti jeftin jer je nedavno potpisao novi ugovor.

99. Gylfi Sigurdsson (Swansea) - Ljubimac navijača privukao je interes Rome i Milana, Everton i Leicester prate razvoj situacije.

98. Ademola Lookman (Charlton) - Izuzetno cijenjen tinejdžer privukao je pažnju premierligaša i neće još dugo igrati u Championshipu. Everton i West Bromwich će započeti licitaciju s ponudama od osam i pol milijuna eura.

97. Dimitri Payet (West Ham) - O transfer trakavici zvijezde francuske reprezentacije pisali smo i na Indexu, Dimi Payet bio je zvijezda prošle sezone, odigrao sjajan Euro, ali otad izgled kao čovjek koji želi van, Arsenal ne bi imao ništa protiv još jednog kreativca u vezi.

96. Sebastian Rudy (Hoffenheim) - Kramarićev suigrač uskoro će napustiti svlačionicu, Bayern Munich već ga dugo želi, a primijetio ga je i Evertonov šef Ronald Koeman.

95. Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen) - Turski reprezentativac je majstor za slobodne udarce, a Jose Mourinho je u potrazi za izvođačem prekida. I jeftin je.

94. Michy Batshuayi (Chelsea) - Svestrani napadač, jedan od najboljih u francuskom prvenstvu lani igra uglavnom kad nitko drugi ne može. Belgijac je skupo plaćen Marseilleu, oko 35 milijuna eura, pa vjerojatno neće otići, ali Bilić bi ga rado posudio.

93. Marouane Fellaini (Manchester United) - Ima još godinu i pol ugovora za kojeg mnogi kažu da je pretežak za Unitedovu izdašnu blagajnu i da bi ga se trebali riješiti, Bilić je i za njega pokazao interes, ali snimljen je u Milanu i to je potaklo glasine o odlasku u Italiju.

92. Ben Gibson (Middlesbrough) - Ove sezone debitirao je u Premier ligi i već je privukao interes vodeće momčadi prvenstva, želi ga i Everton, a može ga dobiti onaj tko pokuca na vrata s 38 milijuna eura.

91. Ryad Mahrez (Leicester City) - Igrač godine u Premier ligi potpisao je novi ugovor s prvakom još u kolovozu, no mogao bi odraditi tek pola godine. Chelsea i Arsenal ga pritišću i zvijezda Leicester Cityja je blizu selidbe u London.

90. Marco Reus (Borussia Dortmund) - Kolega iz njemačke reprezentacije zove ga u Arsenal, Mesut Özil i Marco Reus često igraju Fifu na internetu, a izvori bliski žuto-crnima tvrde da će njegov put u Bundesligi završiti bez naslova, te kako će u siječnju na Otok.

89. Tolgay Arslan (Bešiktaš) - Arsenal traži zadnjeg veznog, a i Bilić se raspituje za braniča Bešiktaša. Arslan bi tako ove zime mogao bi zamijeniti stan s bivšim suigračem Gokhanom Toreom, kojeg se West Ham planira riješiti.

88. Lukasz Teodorczyk (Dynamo Kiev) - Poljski internacionalac je otkriće sezone u Anderlechtu, zabio je 13 puta u 18 utakmica i ne čudi zanimanje West Broma i, pogađate, Slavena Bilića.

87. Milan Badelj (Fiorentina) - Svi žele Badelja, hrvatski reprezentativac vjerojatno će završiti u Milanu, ali iako se činilo kako će otići u crno-crveni dio modne prijestolnice, odnedavno se pojavila opcija odlaska u Inter Perišiću i Brozoviću.

86. Andrea Barzagli (Juventus) - Veteran je napunio 35 ove godine i u posljednja dva mjeseca zbog ozljede ramena ispao je s Alegrijevog radara, ali još uvijek svijetli na Conteovom, Chelseajev trener treba braniča zbog novog sustava s trojicom u zadnjoj liniji.

85. Giorgio Chiellini (Juventus) - Conteova potraga za stoperima najprije ga je odvela u bivši klub, s iskusnim talijanskim reprezentativcem surađivao je u klubu i reprezentaciji, a Chiellini bi nakon 11 godina u Staroj dami mogao promijeniti klub.

84. William Carvalho (Sporting Lisabon) - Portugalski reprezentativac ima otkupnu klauzulu od 45 milijuna eura, cijena koju će Guardiola rado platiti kako bi zamijenio Yayu Tourea.

83. Ayoze Perez (Newcastle) - Barcelona se zanima za talentiranog Španjolca, iako Perezu ne ide baš ove sezone u drugoj ligi, doduše njegov razvoj zakočila je promjena trenera.

82. Toni Kroos (Real Madrid) - Mašina za dodavanje funkcionirala je sjajno na Euru i Pep Guardiola ga od svog dolaska na Etihad zove da mu se pridruži. Real Madrid se osigurao novim ugovorom pa City će morati zagrabiti duboko u džep želi li uopće sjesti za stol s njim.

81. Radja Nainggolan (Roma) - Conte bi ga želio zamijeniti Fabregasom ali Chelsea nije uspio napraviti značajnijih pomaka ka realizaciji tog posla. U zimu će osvježiti ponudu.

80. Jonathan Tah (Bayer Leverkusen) - Mladi stoper idealan je za Kloppov nogomet, a Tah bi unatoč tome što mu je tek 21 uskoro mogao zaigrati za svoj šesti klub u karijeri.

79. Youri Tielemans (Anderlecht) - Veznjak je jedna od najtraženijih mladih zvijezda na planeti, Jose Mourinho ga već dugo prati i navodno je vidio dovoljno.

78. Tom Cleverly (Everton) - Bivši igrač Uniteda ima ugovor do 2020., ali Koeman je spreman poslušati ponude. West Brom se spominje kao moguće odredište jer je ionako poznat kao odlagalište Unitedovog otpada. Tamo su već Foster, Evans i Fletcher.

77. Leonardo Bonucci (Juventus) - I treća legenda Stare dame uskočila je na popis, želi svu trojicu, ali Leo Bonucci bio bi mu potpis iz snova, no morat će ponuditi više od rekordnih 55 milijuna eura koje je ljetos platio za Davida Luiza.

76. Yaya Toure (Manchester City) - Legenda kluba i veteran reprezentacije Obale Bjelokosti ima još šest mjeseci ugovora, koji je poprilično izdašan i zato nema prevelikog interesa za njega. Jedini koji se još raspituju Kinezi koji će rado platiti 250.000 eura na tjedan.

75. Terence Kongolo (Feyenoord) - Nastupio je samo dvaput za nizozemsku reprezentaciju i već je privukao pažnju premierligaških klubova. Mourinho ga je primijetio na utakmici Europske lige, a Everton se spominje kao druga opcija.

74. Almeric Laporte (Athletic Bilbao) - Pep Guardiola traži nekog tko će zamijeniti dozrelog Vincenta Kompanyja, a francuski internacionalac je odličan izbor. Jedan od najboljih mladih braniča u La Ligi je izuzetno cijenjen, ali cijena i onako nije problem Cityju.

73. Rodrigo (Valencia) - Sunderland i Everton prate bivšeg napadača Real Madrida i Benfice, koji je davno igrao za Bolton. Jezik je naučio, vozio je lijevom stranom i spreman je za povratak u Englesku.

72. Goncalo Guedes (Benfica) - Novi Cristiano Ronaldo u bilježnici je Manchester Unitedovih skauta istaknut crvenom bojom.

71. Bastian Schweinsteiger (Manchester United) - Već se oprostio od suigrača i ispraznio ormarić u Unitedovoj svlačionici. Najvjerojatnije će sa suprugom Anom Ivanović u SAD.

70. Yacine Brahimi (Porto) - Uništio je Leicester početkom prosinca i Evertonov šef Koeman vidio je dovoljno. Nazvao je njegove menadžere i započeo pregovore koji su navodno pri kraju. Cijena? 35 milijuna eura, ne manje.

69. Felipe Anderson (Lazio) - Jedan od najzanimljivijih igrača u Serie A neće još dugo odolijevati ponudama najboljih svjetskih klubova. Chelsea se zanima za njega, sjeo bi u sustav 3-4-3 savršeno i mogao bi pomoć odmah.

68. Ross Barkley (Everton) - Vjerojatno će odbiti sve ponude koje stignu za njega, ali Tottenham je sve agresivniji u mogao bi odriješiti kesu u siječnju i odvesti ga iz Liverpoola u London.

67. Wilfried Bony (Manchester City) - Ima klauzulu u ugovoru prema kojoj Manchester City ne može raskinuti njegovu posudbu u Stoke City u slučaju nemoralne ponude iz Kine. No kako u zadnje vrijeme baš ne igra, Mark Hughes bi ga sam mogao vratiti.

66. Nathan Smith (Port Vale) - Mladi stoper želja je Arsenala, Wenger je poznat da voli mlado meso, ali nije izbjegao pažnji ni Liverpoolovih skauta.

65. Cesc Fabregas (Chelsea) - Premierligaške utakmice češće gleda s tribine, nego što u njima igra, pa mu je Conte preko medija pristojno savjetovao odlazak. Milan ga želi, Bilić razmišlja o njemu, a Sevilla ga drži u rezervi dok se raspliće situacija oko Nasrijevog dopinga.

64. Thomas Muller (Bayern München) - Bayernovo dijete ističe kako će završiti karijeru u klubu svoje mladosti, ali navodno se želi okušati u drugim ligama. Bivši trener Pep Guardiola često je na telefonu i pokušava ga nagovoriti da konačno ode iz Bundeslige.

63. Lucas Moura (PSG) - Parižani se vjerojatno neće riješiti bitne karike, no Manchester United ima novac kojim bi ih privolio na prodaju. Realno im nije ni potreban. Imaju Jeséa koji je tek došao, a Moura je u Francuskoj osvojio sve što je mogao i želi novi izazov.

62. Linus Wahlqvist (Norrköping) - Golobrada senzacija iz Švedske dvaput je zaigrala za reprezentaciju i jasno je da je nova zvijezda rođena. Stoke traži čovjeka koji će zamijeniti Glena Johnsona i Mark Hughes ga vidi kao dugoročno rješenje.

61. Laurent Jans (Beveren) - Desni Bek želja je Southamptona i mogao bi postati prvi igrač iz Luksemburga koji je zaigrao u Premier ligi.

60. Bruma (Galatasaray) - Spursi i Manchester United spominju se kao moguće odredište za portugalsko krilo.

59. Wilfried Zaha (Crystal Palace) - Spursi žele zvijezdu Crystal Palacea, a on bi se želio okušati u europskom nogometu, te uspeti se na višu stepenicu u karijeri.

58. Sarder Azmoun (Rostov) - Iranski napadač zabio je četiri gola u Ligi prvaka ove sezone, čini se kako su Simeone i Ancelotti vidjeli dovoljno, te su poslali ponude, a u kombinacijama je i Liverpool koji traži zamjenu za Manea dok je na Kupu nacija.

57. Nicklas Sule (Hoffenheim) - Chelsea, Everton i Bayern Munich žele najboljeg mladog stopera u Bundesligi. Navodno je najbliži londonskim plavima.

56. Kevin Wimmer (Spurs) - Austrijski stoper nije se naigrao kod Mauricija Pochettina i mogao bi otići u Southampton.

55. Kasper Dolberg (Ajax) - Novi Zlatan Ibrahimović zabio je osam puta u 13 utakmica u ligi ove sezone, a najčešće se spominje odlazak kod sunarodnjaka Koemana u Everton.

54. Romelu Lukaku (Everton) - Chelsea ga je već zvala, a kako će se riješiti Batshuayija, sad bi ga konačno mogla i dovesti. Već je bio u Londonu, ali ne može odoljeti klubu za koji navija.

53. Andrea Pinamonti (Inter) - Čudo od djeteta igra sjajno za Interovu Primaveru, a Conte ga dobro poznaje i drži ga na oku.

52. Charile Taylor (Leeds) - West Brom želi pomladiti momčad, a Tony Pulis oduševljen je njegovim igrama ove sezone u drugoj ligi.

51. Eric-Maxim Choupo-Moting (Schalke) - Momčad iz Gelsenkirchena igra prosječnu sezonu, ali Kamerunac je jedan od onih koji iskaču. Stoke City i Southampton se raspituju već nekoliko mjeseci i uskoro bi trebali krenuti u akciju.

50. Franck Kessie (Atlanta) - Novi Yaya Toure zapažen je u Juventusu i Chelseaju, igra sjajno cijelu sezonu iako mu je tek 20 godina.

49. Mattia Caldara (Atlanta) - Mladi branič ima devet nastupa za reprezentaciju U-21 i u odličnoj je formi, privukao je pozornost otočkih superklubova, a najkonkretniji su Chelsea i United.

48. Kevin Strootman (Roma) - Karijeru sjajnog veznjaka usporila je teška ozljeda, da nije bilo duge pauze, već bi ovo ljeto otišao u Premier ligu. Koeman ga već dugo drži na vrhu svog popisa.

47. Antonio Rudiger (Roma) - Visoki branič Rome mogao bi produbiti Bayernovu momčad, ima ponude Chelsea i Uniteda.

46. Yohan Cabaye (Crystal Palace) - Francuz je na cijeni iako Palaceu ne ide dobro, Southamptonov menadžer Claude Puel želi sunarodnjaka na Selhurst Parku.

45. Ashley Young (Manchester United) - Već je dugo na izlaznim vratima Old Trafforda, čini se kao će konačno izaći. Iduća destinacija bit će mu West Brom, Everton ili Watford.

44. Mahmoud Dahoud (BMG) - Sirijac je želja Kloppovog stručnog stožera i u siječnju bi im je šef mogao ispuniti.

43. Andre Silva (Porto) - Već ima dvoznamenkasti učinak u rubrici golovi, a Liverpool, Arsenal i Manchester United prate njegov napredak.

42. Manolo Gabbiadini (Napoli) - Nije se uspio nametnuti iako se Arkadiusz Milik dugoročno ozlijedio, Everton je spreman otkupiti ga za 15 milijuna eura, ako Lukaku napusti Goodison Park.

41. Adrien Rabiot (PSG) - Mlada zvijezda francuskog nogometa debitirao je s 21 godinom za seniorsku reprezentaciju i Wegner se oduševio te ga želi dovesti u Englesku.

40. Kasper Schmeichel (Leicester City) - Mignolet i Karius nisu po Kloppovom ukusu i mogao bi dijete Crvenih vragova odvesti u redove ljutitog rivala.

39. Aymen Abdennour (Valencia) - Tunižanin je navodno već odbio ponudu iz Kine, radije bi u Premier ligu i otkrio je kako je već razgovarao s Evertonom i Chelseajem.

38. Branislav Ivanović (Chelsea) - Veteran je već desetljeće na Stamford Bridge i Conte bi ga rado poslao po novi izazov. Odluči li otići, ima ponude od Juventusa, Crystal Palacea i Bešiktaša.

37. Memphis Depay (Manchester United) - Van Gaal ga je doveo kao novu veliku zvijezdu Man Uniteda, ali nikad nije ispunio svoj potencijal na Old Traffordu. Mourinho će ga rado pustiti, Koeman je već spremio novac i uskoro bi mu mogao zakucati na vrata.

36. Jose Gimenez (Atletico Madrid) - Ove sezone ispao je iz Simeoneve milosti, a Arsenal i United promatraju razvoj situacije.

35. Carlos Bacca (Milan) - Još ljetos njegovi su predstavnici porazgovarali s West Hamom, ali posao se nikad nije realizirao. Milan ga sad vjerojatno neće pustiti, ali Bilić još nije odustao.

34. Stefan de Vrij (Lazio) - Mourinho već dugo prati nizozemskog braniča, želio ga je u Chelseaju, ali na koncu će iz Unitedove blagajne izvući 30 milijuna eura i dovesti ga na Old Trafford.

33. Paul-Georges Ntep (Rennes) - Francuz je trebao otići u Premier ligu prošlo ljeto, ali interes otočkih klubova naglo se ohladio. U lipnju su se spominjali samo Arsenal i Liverpool, ali ove zime dobit će konkurenciju u vidu Swanseaja i Southamptona.

32. Jermaine Defoe (Sunderland) - Očajnička potraga za napadačem Bilića je dovela čak i do Sunderlandovog veterana, nekog će valjda dovesti.

31. Cristian Pulisic (Borussia Dortmund) - Mlada zvijezda već je stalan prvotimac u reprezentaciji SAD-a, u kolovozu Liverpool je ponudio 13 milijuna eura. Borussija je svom bivšem treneru rekla kako ga ne planira prodati, ali njegov interes ne jenjava.

30. Karim Benzema (Real Madrid) - Odlazi praktički svaki prijelazni rok i na koncu nikad ne ode Tako će vjerojatno biti i ovaj siječanj. Chelsea ga želi, ali pitanje je hoće li ga Zidane prepustiti svom bivšem suigraču Conteu.

29. Edinson Cavani (PSG) - Već je dugo u kombinacijama za prelazak na Otok, no na koncu bi mogao otići u Kinu, želi ga nekoliko kineskih milijardera i pitanje je hoće li odoljeti njihovom novcu.

28. Gabriel Barbosa (Inter) - Novi Neymar došao je ovo ljeto, ali teško se probija u momčad, zasad je u prednosti Antonio Candreva, a mladi Brazilac mogao bi brzo pobjeći. Interesa ne fali, Liverpool, Arsenal, United, Chelsea i Leicester mu nude da obuče njihov dres.

27. Faouzi Ghoulam (Napoli) - Atletico Madrid je u potrazi za lijevim bekom, a Ghoulam kotira visoko kod Diega Simeonea, Conte je naravno pitao i za njega.

26. Maruo Icardi (Inter) - Njegova situacija s navijačima se konačno smirila, no supruga i menadžerica i dalje šopinigra po Londonu, te oslučkuje ponude Arsenala i Chelseaja.

25. Nikola Kalinić (Fiorentina) - Napadač hrvatske reprezentacije u sjajnoj je formi, a Napoli traži novu špicu jer je Milik ozlijeđen na duže, a Gabbiadinija se planiraju riješiti. Bivši Hajdukov napadač ima ponudu iz Kine tešku 50 milijuna eura.

24. Kalidou Koulibaly (Napoli) - Braniča iz Senegala traži Bayern, a Juventus se raspituje u slučaju da netko od velike trojke ode iz obrane.

23. Morgan Schneiderlin (Manchester United) - Mourinho traži bolju opciju, a Everton i West Brom bi mu ga rado skinuli s rostera. Moguć je i povratak u Southampton.

22. Alexandre Lacazette (Lyon) - Francuz je na Bilićevom podužem popisu napadačkih pojačanja, ali u priču se upleo i Wenger koji bi mu ga mogao preoteti.

21. Michael Keane (Burnley) - Branič Burnleya jedan je od najbolji stopera engleske druge lige, želi ga nekoliko prvoligaša, a postoji interes i od Borussije Mönchengladbach.

20. Moussa Dembele (Celtic) - Liverpool i Tottenham prate mladog francuskog napadača koji je sjajno igra kod Brendana Rodgersa.

19. Alexandar Mitrović (Newcastle) - Bilić je zainteresiran za napadača srpske reprezentacije, a Crystal Palace čeka u prikrajku. 20 milijuna eura trebalo bi biti dovoljno za ispisnicu od Svraka.

18. Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal) - Liverpool bi ga rado doveo dok je Mane na Kupu nacija, a on želi igrati standardno. Kod Wengera dobiva priliku uglavnom s klupe, a navodno je relativno jeftin, može otići za svega 25 milijuna eura.

17. Asmir Begović (Chelsea) - Bosanski golman sve teže podnosi Courtoisovu sjenu, žele ga Roma, te nekoliko bundesligaških klubova.

16. Andrea Bellotti (Torino) - Talijanski napadač zabija kao na traci ove sezone u Serie A, a Torino ga je pokušao zaštiti novim ugovorom. Svejedno nije otjerao interes Intera i Milana, koji se pripremaju za moguće odlaske Bacce i Icardija.

15. Leonardo Ulloa (Leicester City) - Argentinac je u donjem djelu napadačke hijerarhije i razmišlja o odlasku. Ima gdje, Kinezi čekaju njegov znak i doći će s višemilijunskim ponudama.

14. Ivan Rakitić (Barcelona) - Problemi oko potpisa novog ugovora odjeknuli su kao bomba na transfer tržnici. Manchester United spremio je novac i ako Enrique odluči pristati, hrvatski reprezentativac mogao bi karijeru nastaviti u Engleskoj za 35 milijuna eura.

13. Jean Seri (Nica) - Napadač je procvjetao kraj Marija Balotellija, namjestio mu je već nekoliko golova ove sezone, a Southampton se sprema uletjeti s vrlo primamljivom ponudom.

12. Marco Verratti (PSG) - Talijan je otkrio kako ga je zvalo nekoliko talijanskih klubova. Juventus traži klasno pojačanje u veznom redu, a zvao ga je i Inter.

11. Darijo Srna (Šahtar) - Tiskovine u Kataloniji cijeli prosinac bile su pune pričama o Dariju Srni. Barcelona ga zove jer joj treba veteran na desnom beku, Rakitić je svoje rekao o bivšem kapetan reprezentacije, a igranje u Barci Srni će biti kruna karijere.

10. Victor Lindelof (Benfica) - Mourinho će sigurno dovesti stopera i čini se kako je odlučio kupiti Lindelofa, švedski reprezentativac neće biti jeftin, Benfica ga cijeni 40 milijuna eura.

9. Virgil van Dijk (Southampton) - Čvrsti branič vjerojatno će za Koemanom u Everton. Traži ga i Manchester United, ali Sveci su upozorili sve zainteresirane - bit će jako skup, ispod 50 milijuna eura nećemo ni razgovarati.

8. Jose Fonte (Southampton) - Mourinho ga je tražio, ali bliže je Liverpoolu. Otkrio je to i njegov bivši suigrač Dejan Lovren koji se pohvalio na Instagramu kako Fonte uskoro stiže na Anfield.

7. Pierre Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) - Manchester City i Real Madrid osluškuju situaciju na Signal Iduna Parku. Ove sezone već se kačio s Tuchelom i navodno je blizu odlaska.

6. Domagoj Vida (Dynamo Kijev) - Braniča hrvatske reprezentacije zovu u Tursku, a interes talijanskih klubova, Intera, Torina i Lazija, postoji već godinu i pol dana.

5. James Rodriguez (Real Madrid) - Kolumbijac više ne može izdržati što nije glavna zvijezda kod Zidanea, pao je u drugi plan procvatom Matea Kovačića i nekoliko puta je izrazio želju za odlaskom. Moguć je povratak u Francusku, ali u PSG.

4. Ruben Neves (Porto) - Predvodi novi val portugalskih zvijezda, dvaput je zaigrao za reprezentaciju, a pažnju premierligaša skrenuo je na sebe razmontiravši Leicester City.

3. Marcelo Brozović (Inter Milan) - Brozović je nedavno potpisao novi ugovor, ali kineski gigant Guangzhou navodno je poslao Interu ponudu od 50 milijuna eura, koliko iznosi njegova otkupna klauzula. Veznjak hrvatske reprezentacije može tražiti uvjete kakve želi i vjerojatno će ih dobiti.

2. Isco (Real Madrid) - Došao je iz Malage, ali nikad nije doživio potpunu afirmaciju na Santiago Bernabeu kraj Luke Modrića i Tonija Kroosa. Traži veću minutažu, a to trenutačno ne može dobiti u Madridu. Premierligaški teškaši se raspituju, a najdalje je došao sunarodnjak Guardiola.

1. Antoine Griezmann (Atletico Madrid) - Mourinho i Francuz cijelu polusezonu golicaju maštu Unitedovih navijača pričama o mogućem megatransferu i do njega će sigurno doći. Pitanje je hoće li odmah kod sunarodnjaka Pogbe ili će pričekati do ljeta.