Samsung je u Barceloni predstavio novu liniju svojih flagship mobitela, koja izlazi na tržište 11. ožujka, a već je sada možete rezervirati , i pohvalio se brojnim novim funkcijama koje Galaxy S7 i S7 edge imaju.

Već je prethodna S6 linija osvojila niz pohvala pa i nagradu za najbolji telefon prošle godine, a Samsung je sada još dotjerao mogućnosti i uveo neke nove.

Hoće li Galaxy S7 ugrabiti dio prodaje i slavnom iPhoneu? Sudeći prema novim funkcijama to bi se moglo i dogoditi. Pogledajte kojih 10 stvari može novi Galaxy , a iPhone (još) ne.
 

1. Galaxy S7 je vodootporan

Iako je Apple u iPhone 6S dodao zaštitu protiv propuštanja vode, ta zaštita ipak nije toliko jaka da bi taj mobitel pretrpio potpuno uranjanje u vodu. Samsung je tu napravio veći korak i Galaxy S7 može potonuti više od metra i biti u vodi oko 30 minuta. Galaxy S7 ima IP68 oznaku, što potvrđuje da je otporan i na prašinu i na vodu.

2. Baterija mu se može napuniti stvarno brzo

Novi Galaxy ima mogućnost brzog punjenja baterija preko microUSB-a. Već je Galaxy S6 imao dobro vrijeme sa 2 sata punjenja, dok je iPhoneu 6s Plus trebalo tri sata. Najveći dobitak za Galaxy S7 na ovom polju je što može brzo dopuniti značajni dio kapaciteta baterije. Već u pola sata napuni se 60 posto baterije.

3. Napaja se i bežično

Galaxy S7 se može napajati i bežično i to brzo. Zapravo, Samsung tvrdi da će se njihov novi mobitel brže napuniti bežično, nego preko kabela. U praksi to možda tako ne ispadne uvijek, ali bežično punjenje baterije je korisna mogućnost i zasigurno je lakše kroz dan tako puniti mobitel, nego se stalno zapetljavati s kabelima.

4. Ima brži auto fokus

Kamera Galaxyja S7 ima brži autofokus nego zadnja aktualna verzija iPhonea.

5. Snima bolje fotografije u mraku

Također, Galaxy S7 ima kvalitetniju kameru za snimanje fotografija u uvjetima slabog osvjetljenja.

6. Možete dodati više prostora s microSD karticom

Samsung je vratio utor za microSD karticu i to u kućište koje dijeli sa SIM karticom. Tako možete povećati kapacitet mobitela za dodatnih 200 GB.

7. Ima veću bateriju

Standardni Galaxy S7 ima bateriju jačine 3.000 mAh, a S7 edge 3.600 mAh. Na drugoj strani iPhone 6s ima bateriju od 1,715 mAh, a 6s Plus 2.750 mAh.

8. Samsung pay plaćanje radi i za redovne čitače kartica

Novim Galaxyjem možete digitalno plaćati svojom kreditnom karticom, i to s gotovo bilo kojim čitačem kartica. Na iPhoneu to radi samo ako čitači imaju ugrađenu NFC tehnologiju. Što i nije česti slučaj pa u dućanu nikad niste sigurni hoćete li moći tako platiti.

9. Ima mogućnost da ne gasi ekran

Galaxy S7 dopušta da možete u bilo kojem trenutku na zaslonu pročitati neke osnovne podatke poput vremena ili notifikacija. Na iPhoneu morate 'probuditi' ekran da biste provjerili novosti.

10. Widgeti koji se prikazuju i na zakrivljenom dijelu

I jedna stvar koju iPhone definitivno ne može nadmašiti jest prikaz i na zakrivljenom dijelu ekrana. Samsung omogućuje pristup aplikacijama, vijestima pa i nekim drugima akcijama poput pisanja poruka već s ruba mobitela.