Mario Mandžukić ima ponudu iz Kine tešku 8 milijuna eura po sezoni čime bi postao najplaćeniji hrvatski nogometaš. Shanghai Shehua nudi mu astronomskih 32 milijuna eura kroz četiri godine, a na Dalekom istoku pridružio bi se bivšem suigraču iz Dinama i reprezentacije, Sammiru, koji je trenutačno najplaćeniji hrvatski nogometaš, jasno i najplaćeniji sportaš u Lijepoj našoj.

1. Sammir (Hangzhou Greentown) - 6,4 milijuna eura godišnje

Bivši hrvatski reprezentativac preselio je na istok prije nekoliko godina i bijesno se obogatio. Ime u Kini stvorio je u jednom od najboljih tamošnjih klubova, Jaingsuu, a 2015. godine otišao je na posudbu u Greentown. Prije nekoliko mjeseci klub je odlučio otkupiti njegov ugovor i dao mu povišicu pretvorivši ga u najplaćenijeg hrvatskog nogometaša sa 6,4 milijuna eura na godinu.

2. Luka Modrić (Real Madrid) - 6,2 milijuna eura godišnje

Luka Modrić najbolji je hrvatski nogometaš, a uskoro bi trebao postati i najplaćeniji. Zinedine Zidane želi poboljšati ugovore najboljim igračima Real Madrida, a Modrić je bez sumnje dio te skupine. Sadašnji ugovor među prvima će na reviziju, budući da mu sadašnji istječe 2018., no zasad je još na drugom mjestu ljestvice hrvatskih nogometnih milijunaša s plaćom 6,2 milijuna eura na godinu.

3. Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva) - 4,4 milijuna eura godišnje

Branič hrvatske reprezentacije u Moskvi je od 2012. godine i ne razmišlja o povratku u toplije krajeve. Za to ima 4,4 milijuna "razloga" godišnje, koji ga jako dobro griju kad stisne ruska zima. Ćorluka je potpisom novog ugovora postao najbolje plaćeni hrvatski branič u povijesti, te peti najplaćeniji nogometaš u Rusiji.

4. Darijo Srna (Šahtar Donjeck) - 4 milijuna eura godišnje
 
Legendarni kapetan reprezentacije i ukrajinskog Šahtara nekoć je bio na vrhu ove liste s godišnjom gažom od četiri milijuna eura. Svojedobno je bio i najbolje plaćeni hrvatski sportaš, a s 34. godine najstariji je na ovom popisu. Imao je ugovor do 2016. godine, a prije nekoliko mjeseci aktivirao je ugovornu klauzulu i produžio ga još godinu dana.

5. Ivan Rakitić (Barcelona) - 3,9 milijuna eura godišnje

Barcelona je za tadašnjeg kapetana Seville iskrcala tek 20-ak milijuna eura, relativno malo za španjolske prilike, a Ivan Rakitić dobio je ugovor od 75.000 eura na godinu do 2019. Raketa je postao jedan od najbogatiji igrača u svlačionici hrvatske reprezentacije, ali još uvijek je "sirotinja" za Messija, Suareza i Neymara koji privređuju preko 200.000 eura tjedno!

6. Mario Mandžukić (Juventus) - 3,5 milijuna eura godišnje

Mario Mandžukić selio se po najjačim svjetskim ligama i obogatio se samo od bonusa, imao je unosne ugovore u Bayernu i Atleticu, pa ni Stara dama nije štedjela kad je dovodila jednog od najboljih igrača glavom na svijetu. Brođanin ima ponudu iz Kine i ako ju prihvati, zarađivat će više od dvostruko nego što sad godišnje spremi u džep. No zasad je tek šesti na listi hrvatskih nogometnih bogataša s primanjima od 3,5 milijuna eura godišnje.

7. Dejan Lovren (Liverpool) - 3,4 milijuna eura godišnje

Englezi plaćaju najbolje, kažu, ali Liverpoolovi nogometaši nisu ni blizu Unitedu, Cityju i Chelseaju. Redsi zarađuju prosječno oko 80.000 eura na tjedan, a Lovren je pet tisuća ispod prosjeka i među najslabije je plaćenim Liverpoolovim prvotimcima.

8. Mateo Kovačić (Real Madrid) - 3,1 milijun eura godišnje

Kovačić je najmlađi u topu 10 sa zaradom od 60.000 eura godišnje. Zvuči puno, ali Mateo je jedan od najslabije plaćenih stanovnika Santiago Bernabeua. Luka Modrić tjedno ima dvostruko bolju plaću, a najbolje plaćeni Realov igrač, Cristiano Ronaldo, tjedno kući odnese čak četiri puta više, odnosno Real mu tjedno isplaćuje oko 280.000 eura na tjedan neto!

9. Marcelo Brozović (Inter Milan) - 2,6 milijuna eura godišnje

Na dnu liste nogometnih milijunaša jest Interov dvojac, Marcelo Brozović privređuje nešto bolje od Ivana Perišića, ali uskoro bi se odnos snaga mogao promijeniti. Brozović je trebao nedavno dobiti bolji ugovor od novog kineskog gazde, težak čak 3,5 milijuna eura uz otkupnu klauzulu od 50 milijuna eura, no svađe s trenerom Frankom de Boerom bacile su pregovore u drugi plan. Brozović bi svejedno uskoro mogao parafirati novi ugovor, ali ne s Interom, žele ga Arsenal, Juve i Milan, a De Boer, izgleda, ne bi imao ništa protiv pregovora.

10. Ivan Perišić (Inter Milan) - 2,4 milijuna eura godišnje

Jedan od trenutačno najboljih hrvatskih nogometaša je na dnu našeg topa 10. No to će se uskoro promijeniti. Interes najboljih svjetskih klubova jasno je dao do znanja Kinezima kako sadašnji ugovor nije pravo mjerilo njegove trenutačne vrijednosti i pregovori bi uskoro trebali započeti. No dotad će privređivati 2,4 milijuna eura koliko je dogovorio po dolasku iz Wolfsburga. Sigurno je kako neće odraditi postojeći ugovor do kraja (2020. godina) po istim uvjetima, a pitanje je i hoće li ga odraditi kod istog poslodavca.