Rama

Susret hrvatskih medija u Čapljini

Susret hrvatskih medija u Čapljini

13.09.2010 00:00 Čapljina je proteklog vikenda bila uistinu medijsko središte Herceg - Bosne. Naime, u subotu, 11. rujna, u organizaciji Ča::portala i uz pokroviteljstvo JP EP HZ Herceg-Bosne, održan je treći ovogodišnji susret hrvatskih medija.
Otvoren 5. Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane i turizma „Dani šljive“

Otvoren 5. Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane i turizma „Dani šljive“

09.09.2010 00:00 U sklopu manifestacije „Ramske jeseni“ jutros je u sportskoj dvorani u Prozoru otvoren peti po redu Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane i turizma „Dani šljive“.
Tisuće vjernika proslavilo blagdan Male Gospe na Šćitu

Tisuće vjernika proslavilo blagdan Male Gospe na Šćitu

08.09.2010 00:00 Od davnina, po tradiciji, na rođendan Blažene Djevice Marije - blagdan Male Gospe u Ramu i župu Rama-Šćit dolazi mnoštvo vjernika iz ramskoga kraja, mnogih krajeva iz BiH: Uskoplja, Bugojna, Livna, Tomislavgrada, Mostara, Širokog Brijega, Posušja, Fojnice, Kiseljaka, Kreševa…
Prozor "zapalila" motorijada!

Prozor "zapalila" motorijada!

05.09.2010 00:00 Kako smo veće najavljivali, jučer je u organizaciji domaćeg Auto moto kluba „Rama“ održan 1. Moto susreti „Rama 2010.“ Ovaj susret okupio je brojne motoriste i ljubitelje motora iz brojnih moto-klubova kako iz BiH tako i iz susjednih zemalja.
Jedan dan u kanjonu Volujak

Jedan dan u kanjonu Volujak

24.08.2010 00:00 Rama je kraj koji je po mnogočemu specifičan pa tako i po onome što je stvorio Bog – Prirodu i dao je na korištenje mnogim generacijama. Za istinske ljubitelje prirode, na koji god dio općine otišli ne može biti pogrešan izbor. Svaki dio ima svoju specifičnost i neponovljivu ljepotu.
Ljubuša 2010.

Ljubuša 2010.

16.08.2010 00:00 U prethodnoj reportaži donijeli smo prilog o skupini entuzijasta koja od Rame i ramskih planina u budućnosti želi napraviti poželjno odredište brojnih ljubitelja prirode, planina i visina.
Proslava Velike Gospe na Šćitu

Proslava Velike Gospe na Šćitu

15.08.2010 00:00 U župi Rama/Šćit danas je svečano proslavljen blagdan Velike Gospe. Uz sluslavlje petnaestak svećenika, svečanu sv. misu predvodio je i pod njom propovijedao fra Ivica Baketarić, župni vikar u Bugojnu. Velika Gospa ili Gospojina u Rami se štuje od davnina i na taj dan okupi se mnoštvo vjernika iz svih ramskih župa.
Vran ponovno osvojen!

Vran ponovno osvojen!

09.08.2010 00:00 Rama je kraj koji je specifičan po mnogočemu pa tako i po zemljopisnom položaju. Brojne planine koje okružuju Ramsku dolinu još uvijek nisu prepoznate i iskorištene u turističkom smislu. Ono što Rama ima mnogi mogu samo sanjati.
Susret medija na Kupresu

Susret medija na Kupresu

02.08.2010 00:00 Ideja o organiziranju susreta predstavnika medija u BiH koji rade na hrvatskom jeziku polako prelazi na višu razinu.
Susret obitelji Ćuk u Rami i intervju s g. Jozom Ćukom

Susret obitelji Ćuk u Rami i intervju s g. Jozom Ćukom

19.07.2010 00:00 Razgovarali smo s gospodinom Jozom Ćukom, rođenom u gornjoramskom selu Ripci, prognanikom i iseljenikom u dalekoj Australiji, dosljednim borcem za slobodu hrvatske Domovine od 1960. godine do stvaranja današnje Republike Hrvatske početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, nepokolebljiv borac za državnu nezavisnost cjelokupnog hrvatskog naroda u njegovim povijesnim granicama s rijekom Drinom, dostojanstvo svakog Hrvata i Hrvatice.
Divin dan na Kedžari

Divin dan na Kedžari

04.07.2010 00:00 Po drevnoj ramskoj tradiciji, prve nedjelje nakon blagdana sv. Petra i Pavla, na Kedžari se obilježava dan posvećen Divi Grabovčevoj. Tako je bilo i danas. Na Keždari su se okupile tisuće vjernika iz mnogih dijelova BiH, a ove godine, posebno veliki broj došao je iz Hrvatske.
Međunarodna smotra folklora

Međunarodna smotra folklora

03.07.2010 00:00 U sklopu Međunarodne smotre folklora koja se ove godine odvija na Kupresu u povodu "Dana kosidbe“, dio manifestacije bio je i u Rami. Večeras je u Prozoru održan dio Međunarodne smotre folklora na kojoj su nastupili: Folklorni ansambli iz Mađarske i Turske, KUD "Sloga“ iz Sikirevaca (Hrvatska), HKD "Napredak“ iz Kupresa te KUD "Donja Rama“ i KUD "Hrvatska sloga" sa svojom folklornom sekcijom i Zborom.